Rôzne

Mesto Ružomberok posunulo štafetový kolík Seredi

Na Pedagogickej fakulte Katolíckej univerzity v Ružomberku druhý deň prebieha medzinárodná konferencia Prevencia v praxi. Jej cieľom je vytvoriť diskusiu o rozvoji sociálnej prevencie v oblasti protidrogovej politiky.

Ilustračný obrázok k článku Mesto Ružomberok posunulo štafetový kolík Seredi
Foto: Jozef Milan

„Zišli sme sa tu, aby sme prepojili teóriu s praktickými skúsenosťami," povedal organizátor konferencie Jaroslav Rakučák. Konferencia je určená zamestnancom verejnej správy, sociálnym pracovníkom, adiktológom, pedagógom, lekárom, pastoračným pracovníkom, odborným pracovníkom v pomáhajúcich profesiách a širokej verejnosti.

„Téma drogovej problematiky je u nás ešte stále málo medializovaná. Dôležité je o tom čo najviac rozprávať a klásť dôraz na prevenciu, na udržiavanie spoločenstiev, udržiavanie rodín. Nestačí nám len pomáhať jednotlivcovi, ale brať to hlavne ako ochranu spoločenstva. Rodina je zaznávaná, a z toho vyplývajú mnohé choroby spoločnosti,“ skonštatovala podpredsedníčka parlamentu Erika Jurinová.

Ružomberok bol dva roky Mestom prevencie(po roku sa nikto neprihlásil), v stredu titul odovzdal mestu Sereď. „Chceme zachovať všetky aktivity, ktoré sme uskutočňovali, napriek tomu, že štatút Mesta prevencie už mať nebudeme. Budeme pomáhať iným mestám, ktoré nás budú nasledovať,“ povedal viceprimátor mesta Ružomberok Stanislav Bella.

zdroj: Martin Buzna, PR manažér konferencie; foto: Anton KULAN, T2.sk

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM