Rôzne

Mesto získalo grant na terénnu sociálnu prácu

Ružomberská radnica získala grant z eurofondov na terénnu sociálnu prácu. Pre médiá to povedala hovorkyňa mestského úradu Michaela Milá. Projekt by mal napomáhať riešiť hlavne problémy s výchovou detí.

Ilustračný obrázok k článku Mesto získalo grant na terénnu sociálnu prácu
Foto: Jozef Milan

Ružomberská radnica získala grant z eurofondov na terénnu sociálnu prácu. „Na terénnu sociálnu prácu máme dvoch pracovníkov a dvoch asistentov. Na projekt sme získali 95-tisíc eur, pričom spoluúčasť mesta je päť percent,“ poznamenala hovorkyňa mestského úradu Michaela Milá.

Projekt v Ružomberku pomôže riešiť bezprostredný dohľad nad výchovou maloletých detí či minimalizovať užívanie návykových látok v rodinách. „U mladistvých by mal znižovať záškoláctvo, ďalej pomáhať finančnej gramotnosti rodinám s nízkymi príjmami a zabezpečovať dohľad nad financiami týchto rodin,“ priblížila Milá.

Ružomberok patrí medzi mestá, v ktorých pribúdajú sociálne ohrození obyvatelia, pretože ich vzdelanostná úroveň je nízka a s tým súvisia aj problémy pri uplatnení na trhu práce. Cieľom terénnej sociálnej práce v meste je poskytnúť odbornú pomoc obyvateľom, ktorí sa ocitli v nepriaznivej sociálnej situácii a nie sú schopní nájsť primerané riešenie problému. Pracovníci chcú pôsobiť preventívne a predchádzať tak vzniku akútnych krízových situácií. Projekt potrvá do roku 2015.

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM