Ivana Milanová Kultúra

Mestská knižnica v Ružomberku dostala 3.000 € na nákup krásnej a odbornej literatúry

Pre ružomberských čitateľov máme dobrú správu. V priebehu druhej polovice roku 2016 sa podarilo v rámci grantového programu Fondu pre podporu umenia získať finančné prostriedky.

Ilustračný obrázok k článku Mestská knižnica v Ružomberku dostala 3.000 € na nákup krásnej a odbornej  literatúry
Zdroj: ruzomberok.dnes24.sk

Fond na podporu umenia poskytol Mestskej knižnici Ružomberok peňažné prostriedky na nákup krásnej a odbornej literatúry vo výške 3.000 €.

„Našim cieľom v rámci tohto projektu s poetickým názvom Nemilovať knihy znamená nemilovať múdrosť, bolo rozšírenie knižničného fondu Mestskej knižnice Ružomberok nákupom pôvodnej, svetovej a odbornej literatúry.“ uviedla riaditeľka mestskej knižnice Ing. Tatiana Babincová

Z realizovanej dotácie bolo zakúpených celkovo 332 kusov kníh v počte 263 titulov, z uvedeného počtu predstavovala 135 ks krásna literatúra pre dospelých, 82 ks krásna literatúra pre deti a do oddelenia náučnej literatúry sme zakúpili spolu 115 ks.

Väčšina nových kníh je umiestnená v hlavnej budove Mestskej knižnice Ružomberok, časť titulov bola rozdelená na pobočky v jednotlivých mestských častiach – ZŠ Černová, ZŠ Sládkovičova, KD Biely Potok a pobočka SNP Bystrická cesta.

„Dnes sú už knižné tituly spracované našou katalogizátorkou a spokojne sedia na policiach alebo nočných stolíkoch našich dospelých či malých čitateľov a tešia sa ich záujmu. Pevne veríme, že nové tituly prispejú k spokojnosti všetkých používateľov našej knižnice. Ako plnohodnotný partner Fondu na podporu umenia si vysoko vážime, že nám uvedené prostriedky táto inštitúcia poskytla, je viac než isté, že si u Vás – našich čitateľov nájdu široké uplatnenie.“ dodáva riaditeľka knižnice T. Babincová.

Zdroj: ruzomberok.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM