Jozef Milan Samospráva

Mestská plaváreň je v dezolátnom stave, potrebuje obrovskú investíciu

Mestskí poslanci na stredajšom rokovaní zobrali na vedomie informáciu o spracovanej štúdii na rekonštrukciu mestskej plavárne a o zabezpečení prevádzkovania plavárne v roku 2013 a 2014. Predpokladané náklady na rekonštrukciu objektu a prístavbu činia cca 2,65 mil.€.

Ilustračný obrázok k článku Mestská plaváreň je v dezolátnom stave, potrebuje obrovskú investíciu
Foto: Jozef Milan

Rekonštrukcia a prístavba

Mesto spracovalo prostredníctvom spoločnosti Fischer & Partners štúdiu na rekonštrukciu mestskej plavárne. Rekonštrukcia rieši renováciu existujúceho objektu, ako aj prístavbu tohto objektu. Celková predpokladaná investícia je v rozsahu: Rekonštrukcia: 1 616 400 €, prístavba: 633 600 €. V existujúcej časti dôjde stavebnými úpravami ku zmene dispozície vstupných priestorov a prevádzkového zázemia plavárne. Samotné bazénové teleso bude nahradené novým nerezovým s novou technológiou úpravy vody. Prístavba bude rozširovať poskytované služby o nové funkcie pre regeneráciu a wellness, ale hlavne pre výučbu plávania menších detí v detskom bazéne.

Plavecký oddiel – prevádzkovateľ

Mesto predĺži účinnosť Zmluvy o prevádzkovaní plavárne s Plaveckým oddielom Ružomberok o ďalší jeden rok do 31.12.2014. Zmluv­ná dotácia na prevádzku plavárne v roku 2014 poskytnutá Plaveckému oddielu bude znížená voči úrovni dotácie v roku 2013 o 5%, a teda na 85 500 EUR/rok.

  • Plavecký oddiel sa zaviaže zabezpečiť v roku 2013 ďalšiu nevyhnutnú opravu a údržbu v rozsahu do 13 000 EUR (výmena svietidiel, výmena okien v šatniach, oprava spŕch muži, úpravňa vody – pieskové filtre, čerpadlá, potrubie). Za týmto účelom mu bude navýšená dotácia. Mesto zabezpečí obstaranie nového bazénového vysávača a tlakovej umývačky (predpokladaná investícia 4 400 EUR). Krytie uvedených nákladov bude z dotácie od Žilinského samosprávneho kraja (19 000 EUR – nebola zatiaľ poukázaná).
  • V roku 2014 nebude potrebné následne realizovať v plavárni žiadne ďalšie mimoriadne opravy.

Predseda finančnej komisie a poslanec MsZ Michal Slašťan: „Nie som spokojný s tým, že sa nepodarilo zrekonštruovať plaváreň za peniaze EU alebo žilinskej župy, takže táto povinnosť ostane na Meste. Predpokladám, že v najbližších piatich rokoch by mala prebehnúť úplná rekonštrukcia plavárne na moderné športové zariadenie. Osobne považujem túto investíciu za prioritnú v budúcom štvorročnom období.“

Obrázok plavárne po investícii: http://www.ruzomberok.sk/…cii-plavarne

zdroj: rk24/ ruzomberok.sk;

Plaváreň
4
Galéria
Foto: Jozef Milan
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM