Jozef Milan Samospráva

Mestskí policajti sa sťahujú: Dočkali sa vlastných priestorov na Bernolákovej ulici

Ružomberská mestská polícia sa od 11. novembra začne sťahovať zo stiesnených priestorov v budove radnice do takmer dvojnásobne väčších na ulici A.Bernoláka, kde sú aj doteraz chýbajúce garáže. V štvrtok im bolo slávnostne odovzdané nové sídlo, zrekonštruované za približne 400.000 eur.

Ilustračný obrázok k článku Mestskí policajti sa sťahujú: Dočkali sa vlastných priestorov na Bernolákovej ulici
Foto: Jozef Milan

„Bezpečnosť obyvateľov je prvoradá a nemala by sa merať iba financiami. Neporovnateľné vylepšenie nášho technického zázemia, o čo sme sa usilovali dlhé roky, určite privíta v prvom rade široká verejnosť, ktorá nás už nebude musieť hľadať v pivničných priestoroch,“ uviedol náčelník mestskej polície Ivan Stromko. Zároveň spresnil, že v novom sídle je vytvorený vhodný priestor na krízové riadenie mesta, miestnosť na prichýlenie ľudí v akútnej núdzi (tkz. miestnosť „na pol ceste“) či na prevádzku mestského kamerového systému. Ďalšími vymoženosťami je bezbariérový vstup a dvor s garážami na parkovanie a údržbu služobných vozidiel.

„Mestská polícia v podobe moderného priestorového a rozšíreného personálneho vybavenia získava pevný základ pre systematický rozvoj kamerového systému, základňu pre výkon preventívnej činnosti pre deti, mládež a seniorov, čím Mesto upevní úroveň bezpečnosti svojich občanov. Veľmi ma teší, že sa nám tento sen konečne splnil a ďakujem všetkým, ktorí sa o to akýmkoľvek spôsobom pričinili,“ povedal pri odovzdaní novej budovy mestskej polície primátor mesta Ján Pavlík.

„Už kvôli policajtom som veľmi rád, že som ako predseda finančnej komisie pri mestskom zastupiteľstve mohol prispieť k tomu, aby sa ich túžba naplnila,“ povedal poslanec Michal Slašťan. „Trocha ma mrzí, že cena za budovu bývalého kamenárstva na Námestí A.Hlinku bola nakoniec privysoká, načo poslanci rozhodli o rekonštrukcii tejto mestskej budovy. Ľudský život je to najcennejšie na svete, a preto treba v najbližšej dobe zvyšovať počty kamier, a to aj na odľahlejších miestach, aby sme mohli lepšie chrániť životy a zdravie našich občanov,“ doplnil Michal Slašťan.

Mestská polícia Ružomberok
11
Galéria
Foto: Jozef Milan
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM