Futbal

MFK je skoro na dne tabuľky, ale na prahu jari vládne optimizmus

Pred slovenským futbalovým klubom MFK Ružomberok na jar ročníka 2014/2015 stojí jasná úloha - zachrániť Fortuna ligu. Na stredajšej tlačovej konferencii túto tézu unisono zdôraznili zástupcovia po jeseni predposledného mužstva tabuľky.

Ilustračný obrázok k článku MFK je skoro na dne tabuľky, ale na prahu jari vládne optimizmus
Foto: Jozef Milan

„Sme na predposlednej priečke tabuľky, takže roboty počas zimy bolo dosť,“ povedal v úvode tlačovky generálny riaditeľ MFK Ružomberok Ľubomír Golis. Klub sa podľa neho sústredil na kvalitnú prípravu, no zároveň aj na vystuženie hráčskeho kádra. „Máme to, čo sme chceli, na každý post dvoch hráčov. Samozrejme, musím spomenúť aj odchod Adama Zreľáka, ktorý bol pre nás nečakaný. Tréner je i na to, aby sa s takýmito vecami vyrovnal. Určite nám však Adam bude veľmi chýbať,“ konštatoval tréner MFK Ivan Galád.

Ružomberčania sú skoro na dne tabuľky, ale na prahu jari vládne pod Čebraťom optimizmus. „Povedali sme si, že sa začína pre nás nová súťaž. Jarná časť má štrnásť kôl, my ideme do nej z bodu nula. Myslím si, že sme schopní urobiť dve veci – radosť ľuďom v meste, lebo to je našim poslaním a zabezpečiť Ružomberku i pre ďalší ligový ročník najvyššiu súťaž. Na začiatku to bude na ťažkých terénoch určite zvláštne, ale verím, že my to zvládneme. Pre mňa bude najdôležitejšie, čo poviem na tlačovej konferencii po poslednom majstrovskom zápase. Do Ružomberka som prišiel na to, aby som tu spolu s chlapcami a s klubom, ktorý je neskutočne stabilizovaný, ligu zachránil,“ vyjadril sa Galád, ktorého asistentom je Ján Bíreš a trénerom brankárov Stanislav Seman.

Slovo za kabínu dostal aj kapitán Ruže Marek Sapara, ktorý sa takmer po deviatich rokoch strávených v cudzine (Nórsko a Turecko) vrátil pod Čebrať. „Som presvedčený, že Ružomberok nebude bojovať o záchranu,“ vyhlásil 38–násobný reprezentant a doplnil: „Máme za sebou dobrú prípravu, mužstvo sa posilnilo o kvalitných hráčov. S výsledkami v príprave síce nebola spokojnosť, ja však verím, že v majstrovských stretnutiach to bude naopak.“

MFK odohral desať prípravných stretnutí, len dve vyhral (s druholigistami – vo Zvolene 3:1 a doma s Michalovcami 5:1), jedno remizoval (s rumunským FC Botosani 1:1) a sedem prehral. „Výsledkovo sa nám zima nevydarila, avšak herný posun som videl hlavne v zápasoch v Turecku,“ podotkol Galád, ktorý bol spokojný so zabezpečením zimnej prípravy. Mužstvo absolvovalo kondičné sústredenie na Malinôm Brde a 10–dňové herné v Turecku.

Jarná časť bude pre „galádovcov“ dosť špecifická, prvých päť kôl odohrajú na vlastnom ihrisku, pretože kvôli pripravovanej rekonštrukcii hracej plochy (výstavba vyhrievaného trávnika) dva zápasy si presunuli oproti pôvodnému vyžrebovaniu.

V piatok vám ponúkneme zoznam hráčov kádra MFK a rozpis zápasov jarnej časti sezóny. Čítajte rk24.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM