Futbal

MFK Ružomberok si chce vybojovať štart v Európskej lige

Na utorňajšej tlačovej konferencii vedenie ružomberského futbalového klubu predstavilo svoje ciele. V Corgoň lige skončiť do 3. miesta a o šancu na pohárovú Európu zabojovať aj cez Slovenský pohár - Slovnaft Cup. V boji o pohárové finále bude aprílovým súperom Liptákov MFK Košice.

Ilustračný obrázok k článku MFK Ružomberok si chce vybojovať štart v Európskej lige
Foto: Jozef Milan

Po siedmich rokoch ružomberskí futbalisti absolvovali herné sústredenie v teple, keď dvanásť dní trénovali pri Stredozemnom mori v Turecku. Súčasťou zimnej prípravy bol tiež štvordňový zápasový výjazd do Čiech. „Máme za sebou veľmi dobrú prípravu a aj štrnásť zápasov s kvalitnými súpermi. Pobyt v Turecku vo výborných klimatických podmienkach splnil svoje poslanie,“ povedal tréner Jozef Vukušič. MFK odohral v príprave 14 zápasov (bilancia 3 výhry, 4 remízy a 7 prehier.). V generálke zdolal druholigovú Podbrezovú 2:0.

Ružomberok na prestup získal skúseného gólmana Pavla Kováča, ktorý naposledy chytal v Dubnici. Vo vybavovaní je ešte hosťovanie Matúša Čonku zo Slavie Praha a prestup Júliusa Szökeho z Podbrezovej. „Možno by sme ste ešte potrebovali získať jedného hráča na hrot ako náhradu za Lačného, no nechceme to riešiť za každú cenu,“ vyjadril sa kormidelník MFK. Do užšieho kádra sa dostal aj vlastný dorastenec Dominik Kružliak (17).

„Po dlhej zimnej prestávke sa už strašne tešíme na prvý majstrák,“ vyhlásil kapitán Ďubek a dodal: „Verím, že sme dobre nachystaní a do jari vykročíme správnym krokom.“

Príchody: Pavol Kováč (Dubnica), Július Szöke (hosťovanie – Podbrezová), Matúš Čonka (hosťovanie – Slávia Praha), Kružliak (z dorastu). Odchody: Miloš Lačný (Kajrat Almaty), Adi Mehremič (skončenie zmluvy), Michal Janec (skončenie hosťovania), Štefan Gerec (hosťovanie Podbrezová)

Káder MFK Ružomberok:

  • Brankári: Milorad Nikolič, Pavel Kováč
  • Hráči v poli: Leandre Tawamba, Dominik Kružliak, Lukáš Grešák, Adam Zreľák, Martin Nagy, Andrej Lovás, Lukáš Lupták, Peter Maslo, Štefan Zošák, Richard Bartoš, Oliver Práznovský, Tomáš Ďubek, Goran Adamovič, Mário Almaský, Ivan Kotora, Martin Nosek, Filip Serečin

Prvý jarný zápas: Sobota, 01.03.2014, 17.00

  • Spartak Myjava – MFK Ružomberok

zdroj: tasr/ rk24

TB MFK Ružomberok
4
Galéria
Foto: Jozef Milan
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM