Ivana Milanová Futbal

MFK Ružomberok začal prípravu s dvoma novými hráčmi

Rozlúčili sme sa s viacerými futbalistami, ktorým vypršali zmluvy. Zároveň do prípravy stiahli hráčov po hosťovaniach v minulej sezóne a pribudli aj nové mená. Kto sú nováčikovia?

Ilustračný obrázok k článku MFK Ružomberok začal prípravu s dvoma novými hráčmi
Zdroj: Dnes24.sk

Na úvodnom tréningu „ruže“ sa objavili dve čerstvé tváre:

Šimon Kupec z FC ViOn Zlaté Moravce

Jozef Menich z Lokomotívy Zvolen

„Musíme citlivo zvládnuť prestavbu kádra, pretože jeho skladba v predchádzajúcej sezóne nebola optimálna. Chceme zabudovať mladších a dať priestor aj tým, ktorí tu vyrástli, no z rôznych dôvodov boli na hosťovaniach. Z väčších posíl tu zatiaľ nie je nikto. Rokujeme však s hráčmi a ich agentmi. Črtá sa nám užšia spolupráca so Spartou Praha, tento týždeň by do Ružomberka mali prísť traja hráči z Letnej, najprv ich, samozrejme, vyskúšame,“ prezradil športový a marketingový riaditeľ MFK Dušan Tittel.

Do prípravy sa po skončení zmlúv nezapojili brankár Darko Tofiloski, obrancovia Martin Boszorád, Gagik Daghbašjan, Lukáš Lupták, Antonín Rosa, s ktorým s Ružomberčania dohodli na predčasnom ukončení spolupráce, stredopoliar Štefan Zošák a útočník Martin Jakubko.

Prvý týždeň budú zaberať v domácich podmienkach. Od 13. do 18. júna na nich čaká sústredenie v českých Třemošniciach, kde absolvujú aj dve prípravné stretnutia (14. júna) so Slaviou Praha a (18. júna) s FK Teplice. O päť dní neskôr hrajú v maďarskom Debrecíne, 29. júna si v Poprade zmerajú sily s Baníkom Ostrava a na generálku (9. júla) si pozvali Sigmu Olomouc.

Káder MFK Ružomberok na začiatku letnej prípravy na sezónu 2016/2017:

brankári: Hajdúch, Macík, Šavol

hráči do poľa: J. Maslo, P. Maslo, Kružliak, Čurma, Menich, Kupec, Nagy, Ferenčík, Gerát, Ďubek, Gál-Andrezly, Kučera, Faško, A. Lovás, Lačný, Bartoš, Gerec, Kudlička

maródi: Sapara, Ondrek, Vavrík, Miroslav Almaský, Mário Almaský, Kotora

Čítajte tiež

http://ruzomberok.dnes24.sk/…hoger-240254

http://ruzomberok.dnes24.sk/…ercan-239941

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM