Futbal

MFK Ružomberok začal zimnú prípravu: Ktorí hráči budú zachraňovať ligu?

Zimnú prípravu naštartovali v stredu aj v predposlednom tíme tabuľky Fortuna ligy 2014/2015 MFK Ružomberok. Tréner Ivan Galád s asistentom Jánom Bírešom mal na úvodnom tréningu 28 hráčov, z toho štyroch brankárov.

Ilustračný obrázok k článku MFK Ružomberok začal zimnú prípravu: Ktorí hráči budú zachraňovať ligu?
Zdroj: TASR

„Zámery s niektorými vytypovanými posilami nám nevyšli. To nás však nemôže odradiť, pracujeme ďalej. Dnes sú tu ďalší adepti na ružomberský dres. Päť hráčov, ktorých si chceme otestovať,“ uviedol Galád. Prípravu s „Ružou“ začali Čech Pavol Radoš z Grafinu Vlašim, ľavý obranca Daghbashyan Gagik z Arménska, Mário Breška, naposledy pôsobiaci v Grécku, Pavol Masaryk, ktorý už pod Čebraťom hrával v sezóne 2011/2012, keď sa druhý raz stal najlepším ligovým kanonierom a niekdajší reprezentačný gólman Štefan Senecký. „Zatiaľ nemáme ani jedného nového hráča s podpísanou zmluvou. Všetky potencionálne posily chce tréner najprv vidieť v akcii. Každý jeden musí na testoch i na tréningoch presvedčiť, že do kádra patrí,“ podotkol športový riaditeľ liptovského klubu Erik Kendera a dodal: „Chceli by sme, aby sa mančaft vykryštalizoval najneskôr do herného sústredenia v Turecku, ktoré sa začína 4. februára.“

Piati skončili, Putnockému končí hosťovanie

Z Podbrezovej sa z hosťovania vrátil Štefan Gerec. Na druhej strane, z jesenného tímu MFK skončili Martin Mečiar, Róbert Vaniš, Armando Mance, Martin Nosek a brankár Libor Koníček, navyše klub rieši aj ukončenie zmluvy s Michalom Habánkom. V ružomberskej kabíne stále má aj svoje miesto gólman Matúš Putnocký, ktorému sa v Liptove skončilo hosťovanie. „Putnocký, ktorý si hľadá zahraničné angažmán nás požiadal, aby s nami trénoval do 20. januára,“ vysvetlil kouč Galád. Novou jednotkou medzi žrďami by mal byť Štefan Senecký, naposledy chytajúci v Seredi. „Päť a pol roka som Štefana trénoval v Nitre. Verím, že sa prepracuje na pozíciu, ktorú od neho očakávam,“ doplnil ružomberský tréner.

Adam Zreľák zostane do konca sezóny

V súčasnosti najväčší klenot MFK, reprezentačný útočník do 21 rokov Adam Zreľák potvrdil, že zatiaľ žiadne zahraničné angažmán neprichádza do úvahy. „Jar určite odohrám v Ružomberku. Bola to aj trénerova podmienka, s ktorou som sa už v závere jesene stotožnil,“ povedal Zreľák.

Príprava doma a v Turecku

Ružomberských futbalistov od 11. do 15. januára čaká kondičné sústredenie na Malinom Brde a od 4. do 13. februára herné podobne ako pred rokom v Turecku. Prípravné zápasy:

  • 17. januára: MFK OKD Karviná – Ružomberok (dvojzápas)
  • 24. januára: Wisla Krakov – Ružomberok (dvozápas v Mysleniciach)
  • 27. januára: Ružomberok – Lokomotíva Zvolen
  • 31. januára: Zemplín Michalovce – Ružomberok
  • 3. februára: Zbrojovka Brno – Ružomberok (dvojzápas)
  • 6. februára: FK Donji Srem (Srbsko) – Ružomberok
  • 9. februára: FC Botosani (Rumunsko) – Ružomberok
  • 12. februára: FC Minsk (Bielorusko) – Ružomberok
  • 21. februára: Ružomberok – FK Fotbal Třinec (ČR)
MFK Ružomberok začal zimnú prípravu
13
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM