Rôzne

Mikulášania závidia Ružomberčanom tretiu magnetickú rezonanciu

Vo svahu oproti mestskej plavárni sa už dlhšiu dobu pripravuje plocha pre stavbu nového zdravotníckeho zariadenia, v ktorom súkromný investor ide zriadiť tretie pracovisko magnetickej rezonancie v Ružomberku. Portál liptov.sme.sk upozornil, že v Liptovskom Mikuláši nie je žiadne.

Ilustračný obrázok k článku Mikulášania závidia Ružomberčanom tretiu magnetickú rezonanciu
Foto: Jozef Milan

V súčasnosti pacienti nielen okresu Ružomberok, ale aj celého Liptova či Slovenska, využívajú možnosť vyšetrenia touto metódou v Ústrednej vojenskej nemocnici, kde robia snímky celého tela. Druhá súkromná ambulancia sa nachádza v Likavke, oproti lavičke cez Váh, kde sa vyšetrujú horné a dolné končatiny a chrbtica. Pacienti z Liptovského Mikuláša vo svojom meste takúto možnosť vôbec nemajú. Musia dochádzať do Ružomberka alebo Popradu.

Budova bude dvojpodlažná

Michaela Milá, hovorkyňa primátora, poskytla základné informácie o dispozíciách budúceho pracoviska: „Na prvom sa nachádza verejná vyšetrovacia časť prístupná pre pacientov, čakáreň, kancelárske priestory obsluhujúceho personálu a nutné technické vybavenie magnetickej rezonancie.“ Pred vstupom do budovy sa ráta po celej dĺžke stavby s parkovacími miestami.

zdroj: liptov.sme.sk; foto: rk24;

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM