Samospráva

Mimoriadne zastupiteľstvo v stredu: Spor o verejné osvetlenie trvá

Hlavným bodom mimoriadne zvolaného rokovania ružomberského mestského zastupiteľstva v stredu 5. marca bude opätovne plán tohtoročných investičných akcií. Dominuje medzi nimi etapovitá rekonštrukcia verejného osvetlenia, okolo ktorej je medzi poslancami najväčšia polemika.

Ilustračný obrázok k článku Mimoriadne zastupiteľstvo v stredu: Spor o verejné osvetlenie trvá
Foto: Jozef Milan

„Som za komplexnú rekonštrukciu, ktorá vydrží aspoň dve desaťročia a nezačínať od konca, najprv vymieňať svietidlá, potom stĺpy a napokon rozvody. Treba to riešiť radšej vcelku, ako potom snímať nové svietidlá zo starých stĺpov, vracať ich na nové a neskôr rozkopávať hotovú dlažbu,“ zdôraznil poslanec a predseda finančnej komisie Michal Slašťan.

Viceprimátor Miroslav Zuberec pripomenul, že treba nevyhnutne rešpektovať obmedzenosť zdrojov mestskej pokladnice. „Postupnými krokmi zabezpečíme úsporu nákladov na energie a údržbu. Ušetrené prostriedky investujeme do postupnej rekonštrukcie častí verejného osvetlenia, ktoré si to najviac vyžadujú,“ vysvetlil. Ružomberský viceprimátor uznáva, že pri dostatku financií by bolo efektívnejšie urobiť všetko naraz. Mesto však podľa jeho názoru na projekt, ktorého celkové náklady sa odhadujú na viac ako tri milióny eur, nemá.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM