Lyžovanie

Minuloročná novinka sa osvedčila: Skibusy sa vracajú do Liptova

Aj počas tejto zimnej sezóny bude prepojenie najväčších turistických atrakcií v Liptove zabezpečené. Problém s presúvaním sa medzi lyžiarskymi strediskami či miestnymi akvaparkami vyrieši ski&aquabus, ktorý si turisti počas minuloročnej pilotnej sezóny skutočne obľúbili.

Ilustračný obrázok k článku Minuloročná novinka sa osvedčila: Skibusy sa vracajú do Liptova
Foto: Slávka Kellová

Ski&aquabus sa vydá na liptovské zasnežené cesty v povianočnom období, keď naplno odštartuje sezóna 2013/2014. Prví návštevníci budú môcť nasadnúť už 26. decembra a využívať jeho služby budú môcť celých 118 dní do 21. apríla 2014.

Ski&aquabus vrátili do prevádzky dobré ohlasy návštevníkov, ktorí sa pravidelnými linkami mohli dostať z výbornej lyžovačky v Nízkych Tatrách alebo na Malinom Brde priamo do vôd liptovskomiku­lášskeho aquaparku, Bešeňovej či Lúčok.

Pri tvorbe tohtoročného grafikonu sa vychádzalo zo skúseností z minulého roka. Posilnené budú linky Tatralandia – Jasná, na linkách Lúčky – Hrabovo, Lúčky – Jasná budú použité malé autobusy. V pláne je počas tejto sezóny zavedenie hlasovej služby, aby nedochádzalo k omylom pri vystupovaní.

Novinkou nadchádzajúcej sezóny je kyvadlová doprava na linke Demänová – Jasná, s otočkou v Demänovej na Mlynici, ktorá bude premávať 15-krát denne. V TOP sezóne od 26. decembra do 10. marca bude autobus premávať každú pol hodinu z Demänovej do Jasnej. Na použitie „kyvadlovky“ nebude potrebný žiadny cestovný lístok, ani karta. Niektoré menej vyťažené linky budú mať skrátenú premávku do 30. marca 2014.

Foto: ilustračné, klaster liptov

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM