Ivana Milanová Kultúra

Mládežníci rozohrajú Ružomberok gospelovou hudbou

Netradičný hudobný festival s medzinárodnou účasťou podporí deti s reumatizmom a ichrodiny. Na festivale privítame vzácnych hostí, ktorí budú viesť workshopy o viere.

Ilustračný obrázok k článku Mládežníci rozohrajú Ružomberok gospelovou hudbou
5
Galéria
Zdroj: ruzomberok.dnes24.sk

Študenti Katolíckej univerzity v Ružomberku (KU) organizujú druhý ročník netradičného festivalu Gospelfest, ktorý bude od 10. do 12. februára v Ružomberku. Jedným z cieľov je aj poukázať na gospelovú tvorbu slovenských interpretov, pretože sa v nej skrýva okrem modlitby aj posolstvo lásky, dobro, pokoj a pohoda. Tieto prvky dnes v hudobnom priemysle často absentujú.

Počas víkendu sa predstavia gospelové kapely BCC Worship, Timothy, F6 a The Elements. Skupina K:Music bude sprevádzať piatkovú svätú omšu, ktorú celebruje vzácny hosť ks. prof. Jan Zimny z Poľska.

Okrem hudby sú pripravené aj zaujímavé workshopy

Piatkový sprievodný program je venovaný predovšetkým edukácii a osobnému rozvoju. Mládežníci si budú môcť vybrať workshopy, ktoré vedú sestry Faustínky, otec Ján Buc, otec Ondrej Šmidriak a otec Jozef Žvanda. Diskutovať budú o živej viere v živote človeka, o milosrdenstve alebo o čistom srdci. Na festivale privítame ukrajinských študentov, profesorov a docentov z Národnej ekonomickej univerzity v Ternopile. Festival v sobotu otvorí tanečná škola Dance Galaxy a po nich sa predstavia gospelové kapely BCC Worship, Timothy, F6 a The Elements.

Benefičným darom podporíme život s reumatizmom

Výťažok z festivalu darujeme Klubu Kĺbik, ktorý sa venuje deťom s reumatizmom a ich rodinám. Keďže pretrváva názor, že reuma je choroba starých ľudí, chceme apelovať na verejnosť, že toto ochorenie často postihuje aj deti. Našim cieľom je priblížiť problematiku rodín, ktorých deti trpia reumatizmom, a preto podávame pomocnú ruku združeniu, ktoré im dlhodobo poskytuje útočisko pri riešení komplikácií súvisiace s týmto ochorením. Rozhodli sme sa preto podporiť ich nielen finančne (výťažkom z festivalu), ale aj psychicky – tým, že im venujeme svoj čas, modlitby a priestor festivalu.

Klub Kĺbik vznikol v auguste v roku 2003 a každoročne organizuje rekondično-integračné pobyty, kde deti cvičia, absolvujú rehabilitačné procedúry, venujú sa liečbe prácou i športovým aktivitám. Azda najoceniteľnejšou súčasťou je to, že rodiny medzi sebou nadväzujú kontakty, priateľstvá a poskytujú si tak vzájomnú morálnu oporu.

V centre pozornosti festivalu budú rôzne ružomberské miesta. Mladí spoznajú Gymnázium sv. Andreja v Ružomberku, Farský kostol sv. Ondreja, Kostol svätej rodiny v Rybárpoli a Aulu Jána Pavla II. na KU v Ružomberku. Prvý ročník Gospelfestu bol v roku 2016.

Zdroj: ruzomberok.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM