Ivana Milanová Krimi

Mladiství chlapci sa v Ružomberku odtrhli z reťaze

Trojica neplnoletých, ktorí bez súhlasu používali cudzie auto, čelí obvineniu polície. Za dva dni mali odcudziť dve autá a jedno z nich sa im podarilo aj rozbiť.

Ilustračný obrázok k článku Mladiství chlapci sa v Ružomberku odtrhli z reťaze
Zdroj: KR PZ v Žiline

Trojica mladistvých, ktorí v Ružomberku bez súhlasu používali cudzie auto, teraz čelí obvineniu polície. Informoval dnes o tom hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Radko Moravčík.

Obvinení vo veku 14, 15 a 16 rokov sa podľa vyšetrovateľa vo štvrtok (20. 10.) zmocnili otvoreného osobného motorového vozidla Ford Fiesta v hodnote 4200 eur. Kľúče od auta sa nachádzali v zapaľovaní. Následne s ním odišli do Sučian, kde havarovali. Po dopravnej nehode z miesta utiekli. Za uvedený trestný čin stanovuje Trestný zákon trest odňatia slobody na jeden rok až päť rokov. U mladistvých sa trestné sadzby odňatia slobody znižujú na polovicu.

Dvaja z týchto obvinených podľa polície prečin zopakovali aj na druhý deň. V piatok (21. 10.) sa v Ružomberku v nočných hodinách zmocnili vozidla Citroën Xsara v hodnote 1100 eur, na ktorom sa vozili po meste. Kľúče sa mali nachádzať vo dverách vozidla. Ružomberskí policajti auto zastavili a obvinení sa dali na útek. 16-ročného obvineného sa však podarilo chytiť a predviedli ho na policajný útvar.

Zdroj: KR PZ v Žiline

To nie je všetko

Dvojicu mladistvých spoločne s ďalším mladistvým obvinila polícia aj z prečinu krádeže. V prvej polovici septembra sa podľa nej vlámali do rodinného domu, z ktorého odcudzili finančnú hotovosť vo výške 114 eur. Za uvedený trestný čin stanovuje Trestný zákon trest odňatia slobody až na dva roky. U mladistvých sa trestné sadzby odňatia slobody znižujú na polovicu.

Poverený príslušník Policajného zboru spracoval podnet na návrh na vzatie 16-ročného ročného mladistvého do väzby.

Mladiství chlapci sa v Ružomberku odtrhli z reťaze
2
Galéria
Zdroj: KR PZ v Žiline
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM