Rôzne

Mondi SCP darovalo ÚVN-ke diagnostický prístroj na úrazy

Traumatologicko-ortopedická klinika Ústrednej vojenskej nemocnice SNP v Ružomberku nadobudla vďaka finančnej podpore tamojšieho celulózo-papierenského podniku moderný prístroj na základnú diagnostiku úrazov končatín v hodnote 62.000 eur.

Ilustračný obrázok k článku Mondi SCP darovalo ÚVN-ke diagnostický prístroj na úrazy
Zdroj: Dnes24.sk

„Hlavnými výhodami tohto prístroja je jeho mobilita a oveľa väčšie rozlíšenie zobrazenia. Snímky sa cez náš informačný systém dostanú ihneď k špecialistom na jednotlivých oddeleniach. Nezanedbateľná je aj zlepšená ochrana pacientov a obslužného personálu výrazne zníženým ožarovaním,“ spresnil zástupca riaditeľa ÚVN Ladislav Slobodník.

Predseda predstavenstva Mondi SCP Miroslav Čurilla uistil, že v úplne prirodzenej pomoci budú pokračovať. „Napĺňame tak našu podnikateľskú filozofiu, že chceme časť zarobených prostriedkov reinvestovať do regiónu, v ktorom pôsobíme. Podstatné je, že osoh z toho má široká verejnosť,“ skonštatoval.

„Dlhodobá podpora skvalitňovania technického zázemia tejto nemocnice posúva jej zdravotnú starostlivosť dopredu. Dohodli sme sa, že ešte v tomto kalendárnom roku prispejeme na nákup nových nástrojov do operačných sál a na zveľadenie čakárne chirurgickej ambulancie,“ dodal prezident ružomberských papierní Roman Senecký.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM