Ivana Milanová Rôzne

Mondi SCP nainštaluje záložné zariadenie na spaľovanie NCG plynov

Ružomberský celulózovo-papiernický podnik Mondi SCP pripravuje v tomto roku niekoľkomiliónovú investíciu do nového záložného systému spaľovania NCG plynov. Projekt má zvýšiť efektivitu spaľovania zapáchajúcich plynov v závode.

Ilustračný obrázok k článku Mondi SCP nainštaluje záložné zariadenie na spaľovanie NCG plynov
Zdroj: Dnes24.sk

„Robíme to pre to, aby sme eliminovali obťažovanie ľudí zápachom z fabriky. Pri nábehu najnovšieho regeneračného kotla RK3 sme naozaj mali problémy s technológiou a kým sme to vyladili, tak zápach bol väčší. Aj napriek tomu, že v roku 2015 sme túto situáciu vyriešili, rozhodli sme sa do toho zainvestovať ďalej a chceme nainštalovať zálohové zariadenie na spaľovanie zapáchajúcich plynov,“ povedal Peter Baláž, riaditeľ regenerácie, energetiky a obslužných činností Mondi SCP.

Zariadenie bude slúžiť ako záskokové spaľovacie zariadenie v prípade, že nebude možné spaľovať NCG plyny v jednom z regeneračných kotlov. Systém likvidácie by mal byť výrazne jednoduchší. „Je to v podstate horák, ktorý bude s nejakou komorou zahustený do nášho existujúceho 204-metrového komína a fungovať bude pri poruche alebo výpadku spaľovania zapáchajúcich plynov z primárneho zariadenia, kde sú plyny spaľované bežne,“ doplnil s tým, že v súčasnosti prebieha povoľovacie konanie. Projekt by sa mal zrealizovať na konci roka 2016.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM