Jozef Milan Samospráva

Mondi SCP v rokoch 2011 – 2014 podporilo 13 investičných projektov Mesta

Predstavitelia Mesta Ružomberok a Mondi SCP podpísali Dohodu o napĺňaní Memoranda o spolupráci na tento rok. Stalo sa tak v stredu na zasadnutí mestského zastupiteľstva.

Ilustračný obrázok k článku Mondi SCP v rokoch 2011 – 2014 podporilo 13 investičných projektov Mesta
Foto: Jozef Milan

Pri tejto príležitosti bola zároveň vyhodnotená spolupráca za uplynulé roky vo vybraných oblastiach: investičné projekty mesta, šport, zamestnanci a dôchodcovia, podpora pri dodávkach tepla, životné prostredie, podpora zdravotníckych zariadení, reklama a iná podpora komunity.

Mondi SCP v rokoch 2011 – 2014 podporilo 13 investičných projektov Mesta (konkrétne MŠ Za dráhou a MŠ Bystrická cesta, detské ihriská na ul. Plavisko, Š. Moyzesa, I. Houdeka, viacúčelové ihriská v Bielom Potoku a Čutkovskej doline, ihrisko v Hrabovskej doline, park pri Partizánskej Matke na sídlisku Roveň, športovo – oddychový areál na sídlisku Klačno, revitalizácia Nábrežia M. R. Štefánika a futbalové ihrisko v Hrboltovej), vzájomnou spoluprácou boli opravené 4 miestne komunikácie s plochou 1440 m2, vybudovalo sa celkovo 10 detských ihrísk alebo športovísk, spoločnosť podporila aj rekonštrukciu dvoch materských škôlok na území mesta Ružomberok.

V oblasti životného prostredia Mondi SCP podporilo intenzívne zametanie ulíc mesta, zametanie ciest a čistenie ciest I. triedy v intraviláne mesta, analýzu pôvodu prašnosti, monitoring a analýzu malých zdrojov znečistenia, výsadbu zelene v meste, ale tiež už spomínanú opravu cestných povrchov miestnych komunikácií.

Dokopy bolo na účet mesta za posledné tri roky poskytnutých 640 tisíc eur. V najbližšom čase Mesto a Mondi SCP spoločne čaká riešenie problému zápachu z ČOV Hrboltová, spracovanie štúdie prašnosti a spolupráca v ďalších oblastiach života mesta a jeho obyvateľov.

„Spoločnosť Mondi SCP dnes opäť potvrdila, že je dobrým susedom, ktorý pomáha svojmu okoliu. Jej predstaviteľom som vďačný za to, že podporuje aktivity Mesta v rôznych oblastiach,“ povedal primátor mesta Ján Pavlík.

zdroj: Michaela Milá, hovorkyňa mesta

Dohoda Mondi 2014
4
Galéria
Foto: Jozef Milan
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM