Ivana Milanová Rôzne Správy

Motoristi, DNES určite bacha: Prebehne osobitná kontrola v celom kraji!

V Ružomberku budú policajti vykonávať osobitné kontroly. Jazdite preto bezpečne a zodpovedne. Rýchla jazda nestojí za pokutu.

Ilustračný obrázok k článku Motoristi, DNES určite bacha: Prebehne osobitná kontrola v celom kraji!
Zdroj: Dnes24.sk

Polícia v Žilinskom kraji pokračuje na cestách vo vykonávaní osobitných kontrol s cieľom pozitívne ovplyvniť bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky.

„Policajti v stredu 15. marca 2017 vykonajú na území Žilinského kraja osobitnú kontrolu zameranú na kontrolu dodržiavania povinností držiteľa vozidla s využitím inštitútu objektívnej zodpovednosti.“ oznámil krajský hovorca PZ Radko Moravčík.

V rámci objektívnej zodpovednosti nemusia byť vodiči zastavení priamo na ceste pri porušení zákona o cestnej premávke, ale polícia rozhodnutie o uložení sankcie za spáchaný správny delikt pošle držiteľovi vozidla poštou.

Chodci za zníženej viditeľnosti

Chodci musia mať za zníženej viditeľnosti na sebe reflexné prvky nielen mimo obce, ale aj v obci. Nepodceňte túto povinnosť, ktorá je predovšetkým vo vašom záujme. Inak sa môže stať, že na vás budú blízky už len spomínať.

  • predvídať – sledujte premávku,
  • ako cez cestu – prechádzajte cez cestu na miestach na to určených,
  • opatrnosť – vyhýbajte sa rizikovým úsekom, nepreliezajte zábradlia a neriskujte
  • kam reflexné prvky – použite ich na strane privrátenej k vozovke (nie ku krajnici). Napríklad blízko ku kolenám, do úrovne pásu, na rameno. Cyklisti aj na prilbu a bicykel. Reflexné nálepky na podrážky topánok, korčule, kolobežky, školské tašky, barle či kočíky.
  • pozor – kombinácia tmavého oblečenia, nepozornosti a alkoholu môže byť smrteľná.
Zdroj: KR PZ v Žiline
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM