Jaroslav Dodok Hokej

MS 2012: Strieborných chlapcov vítali tisícky fanúšikov...

Striebro s cenou zlata. Takéto motto mali oslavy zisku strieborných medailí slovenskej reprezentácie na preplnenom Námestí SNP, kde prijalo výpravu slovenských hokejistov vyše 10.000 nadšených fanúšikov.

Záujem vidieť naživo vůjtekovcov bol dnes obrovský, oficiálne oslavy sa začali s hodinovým oneskorením, pretože otvorený autobus počas okružnej jazdy hlavným mestom Slovenska na svojich zastávkach zdržali obrovské davy priaznivcov.

[blockquote] Po deväťročných medailových suchotách bol na uliciach pocit zadosťučinenia za chudobné obdobie obrovský, tím okolo Zdena Cháru napokon nečakane priniesol domov strieborný podnos, ktorý patrí neúspešnému finalistovi MS. Medaila mala iný lesk než naposledy, no pochádzala z rovnakého miesta ako bronz v roku 2003 – fínskych Helsínk. [/blockquote]

Tréner Vůjtek lietal vo vzduchu[/size][/co­lor]

Moderátor Slavo Jurko dávkoval po príchode hokejistov nedočkavým húfom postupne, promenádu medailistov otvorili Michal Sersen, Juraj Mikúš a ukončili najväčšie „fínske“ esá Ján Laco, Miroslav Šatan a kapitán Zdeno Chára. Nakoniec sa predstavil na pódiu aj český tréner Vladimír Vůjtek, ktorý po príchode (ne)dopadol ako bývalý strojca „kovových“ úspechov Ján Filc, jeho zverenci ho spoločnými silami niekoľkokrát vyhodili do vzduchu.

Šampanské tieklo potokom[/size][/co­lor]

Zisk striebra sa potvrdzoval ako tradične šampanským, ale opäť sa ho vypilo málo. Medzi najusilovnejších „kúpačov“ patril Sersen. Okrem hokejistov sa sektového kúpeľa dostalo aj reprezentačnému kormidelníkovi, ktorého si do parády zobrali Ivan Baranka a Andrej Sekera.

[blockquote]// „Chcem povedať jedno veľmi pekné ďakujem. Je to úžasný pocit, pre týchto slovenských ľudí sme bojovali. Užite si to,“// pozdravil priaznivcov najlepší strelec Slovákov na šampionáte Tomáš Kopecký, ktorý pozdravil aj svojho bývalého reprezentačného kolegu Pavla Demitru pohľadom do nebies, čím vyvolal intenzívne skandovanie mena v minulom roku tragicky zosnulého hokejistu. [/blockquote]

Šatan korčule na klinec ešte nezavesí[/size][/co­lor]

Nositeľom výkonnosti i všetkých doterajších slovenských medailí je Miroslav Šatan, ktorý bol v Helsinkách autorom dôležitých gólov, a ako prezradil, na reprezentáciu má stále chuť. „Tá cesta z letiska, neuveriteľná radosť ľudí, toho sa nedá prejesť, to môže zažiť človek aj desaťkrát, stále je to nové. Pokiaľ bude forma a zdravie, vždy do národného tímu rád prídem,“ dodal Miroslav Šatan.

„Keď sme prešli cez Francúzsko a cez Kanadu, začal som naozaj veriť v medailu,“ priznal Vůjtek, ktorý sa nebojí návratu do vlasti, i keď Slováci na ceste za finále vyradili aj Čechov. **„Nebojím sa, je to len šport. Myslím si, že aj na Morave mnohí fandili Slovensku,“ **pridal a po jeho slovách nasledovala kontra z davu v podobe „Vláďo, ďěkujem!“.

Z pódia sa odchádzalo ťažko[/size][/co­lor]

Na pódiu počas osláv zazneli hity ako Nech bože dá, či We Are the Champions od skupiny Queen, ktorá zvykne dávať bodku za oslavnými ceremoniálmi, ale tentoraz nebolo tomu tak. Na želanie nasledovali Slovenské mamičky v podaní ľudového zboru z námestia s upraveným veršom „vychovali ste ich, na hokej ich dáte“ a na záver predviedli svoje vydarené tanečné kreácie na údajný kabínový „vypaľovák“ Ukáž mi lásku od zoskupenia Bacil & Rakby benjamínkovia Tomáš Tatar a Libor Hudáček.

[youtube=440,253]h­ttp://youtu.be/P3zRU­yhL45M[/youtu­be]

[youtube=440,253]h­ttp://youtu.be/sO1CCvmj­m1E[/youtube]

[youtube=440,253]h­ttp://youtu.be/7zit­nEJ3TF8[/youtu­be]

[youtube=440,253]h­ttp://youtu.be/R_bpCqyC­t40[/youtube]

[youtube=440,253]h­ttp://youtu.be/sdGRtNV2­Bnw[/youtube]

student24/tasr foto: tasr

oslavy ms
16
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM