Jozef Milan Kultúra

Na Beánii sa bavili stovky mladých

V poradí už piata Beánia Katolíckej univerzity sa stretla s obrovským záujmom. Asi tisícku študentov ale aj Ružomberčanov z iných škôl pritiahli do Koniarne hlavne zvučné mená dvoch známych slovenských interpretov.

Privítanie svojich nových študentov na akademickej pôde poňali tento rok organizátori Beánie vo veľkom štýle. Na študentskú akciu, ktorá je neformálnou oslavou nového roku, sa im podarilo dotiahnuť bratislavské hip hopové zoskupenie AMO a špičkového producenta a dídžeja Milana Lieskovského. Cieľom bolo ponúknuť mladým multižánrové podujatie, aby si každý mohol vybrať to, čo má rád. Zámer vyšiel a na Beániu tak neprišli iba študenti Katolíckej univerzity, ale aj mnoho stredoškolákov a Ružomberčanov, ktorí študujú na vysokých školách po celom Slovensku.

Podujatie otvoril rektor univerzity profesor Tadeusz Zasępa a Jozef Žvanda z domáceho Univerzitného pastoračného centra. Športová hala sa začala o niečo viac zapĺňať práve pred vystúpením skupiny AMO. Známi raperi sa pod Čebraťom zastavili v rámci svojho koncertného turné AMO Positive tour a celkovo to bolo pre nich štvrté vystúpenie v našom meste. Davy mladých rovnako rozprúdil Milan Lieskovský, ktorý sa za mixážny pult postavil po polnoci. Výnimočný program doplnila ešte obľúbená ružomberská skupina Švepes, študentské divadlo Anima a niečo z tanečných žánrov namiešali aj Dj Michal Adamík a Dj Eraser. Na zhromaždení nových ale aj starších študentov univerzity nemohli chýbať súťaže, tombola a pre hladných a vytancovaných vysokoškolákov bola (okrem iného) pripravená kapustnica. Beániu 2011 organizačne zastrešilo rádio Pulz, Katolícka univerzita v spolupráci s agentúrou DM promotion a Univerzitným pastoračným centrom v Ružomberku.

Autorka textu: Petra Janigová ilustračné foto

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM