Webnoviny - Lyžovanie

Na Chopku začali zasnežovať zjazdovky

POPRAD 12. novembra (WEBNOVINY) – Martin nakoniec predsa len prišiel na bielom koni. Spoločnosť Tatry mountain resorts začala v piatok popoludní so zasnežovaním zjazdoviek na Chopku v Nízkych Tatrách.

„O 15:00 začali zasnežovať Chopok Sever, o 20:00 sme spustili zasnežovanie na Chopku Juh,“ uviedla pre SITA Katarína Šarafínová z Tatry mountain resorts. Včera sa chystali spustiť zasnežovanie aj na Štrbskom Plese a v Tatranskej Lomnici.

Spustenie zasnežovania v najvyšších polohách Tatier umožnili mínusové teploty počas noci. Na Chopku klesla teplota túto noc na mínus šesť a na Štrbskom Plese na mínus päť stupňov. „Teraz je to už len o počasí,“ dodala Šarafínová.

Otvorenie lyžiarskej sezóny je v Nízkych Tatrách naplánované na 3. decembra. Vo Vysokých Tatrách by sa malo oficiálne začať lyžovať 10. decembra. Nie je však vylúčené, že v prípade mimoriadne priaznivých poveternostných i snehových podmienok sa môže lyžovačka začať aj skôr.

Doteraz najskôr sa začala lyžiarska sezóna pred dvoma rokmi. V stredisku Ždiar – Strednica už v polovici októbra napadlo toľko snehu, že 17. októbra tu mohli otvoriť lyžiarsku sezónu. Tak rýchlo, ako sneh vtedy prišiel, aj zmizol.

Po približne týždni prevádzky museli stredisko opäť zatvoriť a do plnej prevádzky sa dostalo až krátko pred Vianocami. Vo Vysokých Tatrách ale aj v rámci Slovenska drží rekord najskoršieho začiatku a zároveň nepretržitej prevádzky lyžiarskej sezóny Štrbské Pleso.

V roku 2007 sa tu začalo lyžovať už 10. novembra. Lyžiarska sezóna sa skončila až 11. mája 2008. So 184 dňami to bola doteraz najdlhšia lyžiarska sezóna na Slovensku.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM