Jozef Milan Kultúra

Na Jarmočku sa predávalo, maľovalo, tkalo, hralo divadlo, ...

Stalo sa už zvykom, že počas prvého jarmočného dňa ponúkajú svoje výrobky a schopnosti žiaci mestských základných škôl na Detskom jarmočku pred kostolom sv. Ondreja. Ponúkame vám pár výpovedí a obrázkov z tohto podujatia.

Ilustračný obrázok k článku Na Jarmočku sa predávalo, maľovalo, tkalo, hralo divadlo, ...
Foto: Jozef Milan

Základná škola Zárevúca

„My sme tu prvý raz a ponúkame zhruby stovku výrobkov našich detí, ktoré urobili počas vyučovania alebo na záujmových krúžkoch. Veľa týchto vecičiek robili deti na prvom stupni ZŠ a pre ne to nie je jednoduché a dosť sa s nimi natrápili,“ povedala pani učiteľka Lýdia Mlynčeková.

Gymnázium sv. Andreja

Alžbeta Rošteková, študentka: „Robíme misijnú zbierku pre pána farára zo Žákoviec Maroša Kuffu, ktorý sa stará o prostitútky, bezdomovcov, drogovo závislých. Snaží sa ich aj zamestnať a na to potrebuje zdroje, napr. na stavebný materiál. Študenti doma napiekli rôzne koláče – sladké, slané – a priniesli do školy. Výťažok z ich predaja zanesieme pánovi farárovi priamo do Žákoviec.“ Pani učiteľka Alena Beyerová dodáva, že Maroš Kuffa navštevuje ich školu a robí študentom prednášky o živote na okraji spoločnosti. Rozhodli sa teda, že aj škola urobí niečo pre jeho misiu.

ZUŠ Ľudovíta Fullu

Jana Hradilová, učiteľka:„Chodíme sem pravidelne a prezentujeme umelecké remeslá, od tkania na krosnách a v ráme,vyrábanie z dreva, modelovanie z keramickej hliny, ktoré sme si už pripravili v škole a teraz ich deti dorábajú farbičkami, a veľa ďalších techník. Deti ukazujú, ako sa dajú z jednoduchého materiálu vyrobiť krásne a nevšedné veci. Ponúkame to tak, čo kto dá.“ Malá Karin vraví, že sem chodí rada, ale nevie prečo. Každopádne, ľudia, čo chodia okolo, jej nevadia, lebo si ich nevšíma.

Detský jarmoček 2014
20
Galéria
Foto: Jozef Milan
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM