Ivana Milanová Rôzne

Na KU sa slávilo

Utorok (28.2.) sa do kroniky Katolíckej univerzity v Ružomberku zapíše ako deň slávnostného uvedenia do úradu doc. Mariána Kunu, nového dekana Filozofickej fakulty a uloženia relikvií blahoslaveného Jána Pavla II. do kaplnky priamo v budove Pedagogic

Nový dekan Filozofickej fakulty Katolíckej univerzity v Ružomberku (FF KU) doc. Marian Kuna, MA, MPhil, PhD. bol do úradu slávnostne uvedený počas bohoslužby v Kostole sv. Rodiny v Rybárpoli. Zúčastnenej akademickej obci sa na nej prihovoril jej hlavný celebrant, košický arcibiskup-metropolita a veľký kancelár KU Mons. Bernard Bober a rektor KU prof. Tadeusz Zasępa, ktorý dekanovi slávnostne odovzdal insígnie fakulty. Po svätej uložili relikviu, zatiaľ len blahoslaveného, Jána Pavla II. do kaplnky sv.Alberta, ktorá sa nachádza hneď pri vstupe do budovy Pedagogickej fakulty. Konkrétne sa jedná o pár kvapiek krvi zosnulého pápeža. Inauguračná slávnosť pokračovala obedom pre pozvaných hostí.

Doc. Mariana Kunu zvolil za nového dekana FF KU jej Akademický senát dňa 12. decembra 2011, do funkcie ho po predošlom potvrdení veľkým kancelárom KU Mons. Boberom vymenoval rektor univerzity prof. Tadeusz Zasępa dňa 20. decembra 2011 na štvorročné funkčné obdobie do 21. decembra 2015.

Foto: Martin Buzna/foto.ku.sk

RK - dekan FF KU
2
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM