Ivana Milanová Kultúra

Na Troch kráľov Jozef Hollý

Novoročný koncert Jozefa Hollého vypredal ružomberské kino v piatok (6.1.) hneď dvakrát. Kto nevidel a nepočul, nech aspoň číta.

Klavírny koncert bol plnou dávkou zaujímavého podania klasickej hudby, ktorého ochutnávka sa dala vidieť a hlavne počuť pred časom na koncerte Jany Šimerkovej, ktorej hosťom bol práve Jozef Hollý. Vtedy však sprievodné nástroje boli nahraté. No na piatkovom koncerte hudobníci predviedli svoje umenie naživo a tak vytvorili nezvyčajné kvinteto. Celý koncert sprevádzal svojimi vtipnými komentármi usmiaty klavirista a preto panovala prajná a uvoľnená atmosféra. Okrem inštrumentálnej hudby sa diváci mohli presvedčiť tiež o výbornom speváckom prejave hlavného aktéra. Zaspieval známu skladbu Route 77 vo folkovej úprave. Každý v publiku si mohol prísť na svoje vďaka rozmanitosti žánrov, znel jazz, folk, klasika i filmová hudba. Klasickým skladbám neubralo „neklasické“ prevedenie na kráse, ale podalo ich v modernejšom svetle. Spoluhráčmi Jozefa Hollého boli ružomberčania Peter Szabo(basová gitara) a Paľo Ballo(bicie), na klávesoch hral Matej Šajgalík. Ako hostia sa predviedli Richard Szabo(gitara) a Michal Mäsiar(trúbka).

Kto je Jozef Hollý?

Narodil sa 18.augusta 1977 v Ružomberku v rodine všestranného hudobníka a už po pár ročníkoch ZUŠ vyhrával prvé súťaže a vystupoval na koncertoch. Hudobné vzdelanie si rozšíril na Žilinskom konzervatóriu, kde sa začal venovať okrem klasickej hudby aj jazzu. Neskôr odišiel na pár rokov do Nemecka, kde hral v kúpeľnom orchestri. Vo Švajčiarsku ako sólista koncertoval v najlepších hoteloch. Novoročným koncertom na sviatok Troch kráľov svojim talentom znovu potešil domáce publikum.

Foto: Patrik Ratajský

novorocný koncert
3
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM