Zuzana Vajayová Rôzne

Nadácia Orange už 10 rokov pomáha prežiť krajšie Vianoce

Aj ľudia, ktorým chýba rodina, domov, zdravie, alebo sa nachádzajú v hmotnej núdzi, môžu tento rok prežiť krásne a radostné Vianoce.

Nadácia Orange už desiatykrát otvára charitatívny grantový program Darujte Vianoce, ktorý dáva príležitosť ľuďom s dobrým srdcom pomôcť na Vianoce tým menej šťastným. V jubilejnom, desiatom ročníku prerozdelí v rámci grantu až 40 000 eur a pomôže tak zažiť šťastné Vianoce tým, ktorí by ich inak šťastné nemali.

Nadácia Orange je už 10 rokov silným partnerom ľudí, ktorí chcú počas Vianoc pomáhať druhým. Vďaka charitatívnemu programu Darujte Vianoce môžu opäť všetci, ktorí sú ochotní, pomôcť získať financie v prospech niekoho, komu pripravia skutočne krásne a nezabudnuteľné sviatky – opusteným, chorým či sociálne znevýhodneným. Do programu sa môžu zapojiť jednotlivci i skupiny, pričom najdôležitejším kritériom je, aby projekt obsahoval aj osobný vklad žiadateľa. Nadácia Orange si vysoko cení všetkých, ktorí počas prípravy projektu dokážu venovať svoj čas a energie a vložia ich do nápaditého daru, v ktorom bude kus ich srdca. Daru, ktorí spríjemní Vianoce či už starým ľuďom, pacientom v nemocniciach, vyčarí úsmev na tvárach detí v detských domovoch, poteší ľudí bez strechy nad hlavou, alebo urobí radosť rodinám v hmotnej núdzi.

„Osobne sa veľmi teším, že sa charitatívnemu programu Darujte Vianoce darí plniť svoje poslanie už celú jednu dekádu a rok čo rok rozdáva radosť a šťastie tým, ktorí by inak nemali možnosť zažiť príjemné, veselé a pokojné sviatky. Je úžasné za ten čas sledovať rôzne životné príbehy a snahu všetkých ľudí, ktorí sú ochotní venovať druhým dnes tak vzácny čas a svoju pozornosť. Každý rok evidujeme množstvo žiadostí s úžasnými nápadmi, ktoré sú dôkazom toho, že sa ako národ dokážeme navzájom vážiť a myslieť nielen na seba ale aj na druhých,“ hovorí Andrea Cocherová, správkyňa Nadácie Orange.

Nadácia Orange prispeje na realizáciu vybraných projektov celkovou sumou 40 000 Eur. O ich výbere rozhodne odborná komisia. Tá sumu prerozdelí medzi najkrajšie a najtvorivejšie nápady, ktoré budú najlepšie vystihovať podstatu programu. Darcovia Vianoc majú čas pripraviť svoje projekty v období od 17. októbra do 17. novembra 2011. Popri štandardnej forme zaslania žiadosti poštou môžu záujemcovia do desiateho ročníka programu prihlásiť svoj projekt po prvýkrát aj online. Nadácia Orange tak otvára všetkým užívateľom sociálnych sietí jednoduchší a rýchlejší spôsob, ako sa do iniciatívy zapojiť. Ochotní darcovia môžu svoju žiadosť vyplniť elektronickou formou prostredníctvom stránky Orangeu na Facebooku, v novej záložke venovanej Nadácii Orange.

Príležitosť prispieť druhým svojim dielom ku krajším Vianociam má tento rok opäť aj široká verejnosť. V rámci verejnej finančnej SMS zbierky v sieti Orange Slovensko môže od 17. októbra ktokoľvek zaslať zo svojho mobilného telefónu darcovskú SMS v hodnote 1 euro na číslo 828. Dodatočne tak budú podporené aj ďalšie projekty, ktoré pre finančný limit grantového programu neboli zaradené do prvej fázy podpory. Mobilná zbierka sa uzatvára 31. decembra 2011 a na podporu projektov realizovaných po 1. januári poputuje celý jej výťažok.

Žiadatelia o vianočnú podporu pre ľudí v núdzi môžu svoje projekty tak ako každý rok posielať na adresu Centrum pre filantropiu, Kozia 11, 811 03 Bratislava. Podporené projekty budú zverejnené 2. decembra 2011. Všetky potrebné informácie o charitatívnom programe Darujte Vianoce sú k dispozícií aj na stránke www.nadaciaorange.sk.

Nadácia Orange je nezisková organizácia, ktorá realizuje filantropické aktivity s cieľom pomôcť riešiť problémy rôznych deficitných skupín spoločnosti na Slovensku. Pod názvom Konto Orange vznikla v roku 2002, pričom nadviazala na aktivity Konta Globtel, ktoré na slovenskom trhu pôsobilo od roku 1998. Aktivity Nadácie Orange sa sústreďujú na tri hlavné oblasti – sociálna integrácia znevýhodnených skupín, vzdelávanie a regionálny rozvoj. Svoju podporu realizuje v rámci vlastných grantových programov a partnerstiev s mimovládnymi neziskovými organizáciami. Zriaďovateľom Nadácie Orange je spoločnosť Orange Slovensko, a. s.

Zdroj: Orange Slovensko a.s.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM