Krimi

Naháňačka v nočnom Ružomberku: Policajti nedali dvom výtržníkom šancu

Dvaja muži - Dávid (31) a Dušan (38) - napadli v mikulášskom zábavnom podniku 40-ročného biletára. Po útoku sadli do Volkswagenu Passat a unikli z mesta von. Policajti nasadili všetky hliadky a do pol hodiny obidvoch výtržníkov chytili v Ružomberku.

Ilustračný obrázok k článku Naháňačka v nočnom Ružomberku: Policajti nedali dvom výtržníkom šancu
Zdroj: Dnes24.sk

Polícia obvinila 31-ročného Dávida a 38-ročného Dušana zo zločinu ublíženia na zdraví v štádiu pokusu v súbehu s prečinom výtržníctva v spolupáchateľstve. Obvinení muži 20. decembra v čase pred jednou hodinou ráno v zábavnom podniku v Liptovskom Mikuláši napadli 40-ročného biletára. Najskôr mu do tváre nastriekali slzotvorný sprej a následne ho jedenkrát rukoväťou noža udreli do hlavy. Po udalosti obaja obvinení muži ušli na motorovom vozidle Volkswagen Passat a unikali z centra mesta Liptovský Mikuláš.

Polícia po prijatí oznámenia okamžite rozbehla pátranie po vozidle, do ktorého nasadila všetky dostupné policajné hliadky. „Policajti motorové vozidlo prenasledovali a zastavili ho o pol druhej hodine ráno v Ružomberku. Vo vozidle sa nachádzali obvinení muži, ktorým policajti obmedzili osobnú slobodu. Motorové vozidlo Volkswagen Passat viedol 31-ročný obvinený Dávid, ktorý sa podrobil dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 1,01 mg/l alkoholu v dychu (2,10 promile),“ informoval krajský hovorca PZ Radko Moravčík. Z uvedeného dôvodu bude vodič čeliť aj obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Napadnutý 40 ročný muž utrpel zranenia s doposiaľ presne nezistenou dobou liečenia.

Vyšetrovateľ Policajného zboru spracoval na oboch obvinených mužov podnet na návrh na ich vzatie do väzby. Obvineným mužom hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na štyri roky až 10 rokov.

Ilustračné foto: rk24

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM