Aktualizované Jozef Milan Rôzne Rôzne

Najnovšie rebríčky sú už na svete: Ktoré základné a stredné školy okresu sú na tom najlepšie?

Inštitút pre ekonomické a sociálne reformy (INEKO) zverejnil najnovšie rebríčky základných a stredných škôl na Slovensku. Najlepšie hodnotenie dosiahli ZŠ Klačno, Obchodná akadémia a štátne Gymnázium.

Ilustračný obrázok k článku Najnovšie rebríčky sú už na svete: Ktoré základné a stredné školy okresu sú na tom najlepšie?
Foto: Jozef Milan

Portál Ineko.sk uverejnil najnovšie rebríčky základných a stredných škôl na Slovensku. „Na portál sme doplnili viaceré aktuálne údaje – napr. mimoriadne výsledky žiakov (podľa údajov ministerstva školstva), nezamestnanosť absolventov stredných škôl, využívanie informačných a komunikačných technológií pri vyučovaní a ďalšie,“ uvádza Ineko. Týmto doplnením údajov inštitút nadväzuje na „letnú“ aktualizáciu, kedy bola doplnená prvá časť údajov za rok 2015 – výsledky Testovania 9 a externej časti maturít. INEKO využíva celkovo údaje za obdobie rokov 2012 až 2015.

TOP 30 uvedených rebríčkov portálu Ineko.sk sa v rámci celého Slovenska medzi základnými školami, gymnáziami a ani strednými odbornými školami nenachádza žiadna zo škôl nášho okresu. Bližšie sme sa preto pozreli na prvé tridsiatky škôl Žilinského kraja.

Základné školy

V rámci Žilinského kraja sa medzi základným školami najvyššie umiestnila ZŠ Klačno, a to na 14. mieste. Z liptovských škôl skončila lepšie len ZŠ na Ulici čs. armády v LM, ktorá je desiata. Na 1. mieste je žilinská Základná škola s MŠ, Školská 49.

Stredné odborné školy

Medzi strednými odbornými školami sa najvyššie umiestnila Obchodná akadémia na 3. mieste, na poradí č.9 sa nachádza Stredná zdravotnícka škola M.T.Schererovej, ktorú nasleduje Škola úžitkového výtvarníctva (12. miesto). Jednotkou je Spojená škola – HA z Námestova.

Gymnáziá

Spomedzi gymnázií je v Žilinskom kraji najvyššie Gymnázium Š.Moyzesa (6. miesto). Gymnáziu sv. Andreja patrí v rebríčku INEKO šestnásta priečka (oprava INEKO 3.12.2015). Najvyššiu pozíciu má Gymnázium na Varšavskej ceste v Žiline.

INEKO uvádza na stránke aj tento oznam: Hodnotenia škôl uvedené na tomto portáli nemusia odrážať ich kvalitu, pretože v plnej miere nezohľadňujú vplyv mimoškolských faktorov na výsledky, ktoré vstupujú do hodnotenia a nepokrývajú celý obsah vzdelávania.

Čítajte tiež: http://ruzomberok.dnes24.sk/…rzity-222596

Zdroj: Ineko.sk; ilustračné foto: rk24;

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM