Jozef Milan Samospráva

Nájomníčka v novom byte: Som šťastná, že mesto pre mňa dačo urobilo

V piatok 30.novembra sa uskutočnilo slávnostné odovzdanie stavby – nadstavba ubytovne na Bystrickej ceste. Pri tejto príležitosti boli zároveň odovzdané kľúče od bytov novým nájomníkom v 20-tich nájomných bytoch nižšieho štandardu.

Ilustračný obrázok k článku Nájomníčka v novom byte: Som šťastná, že mesto pre mňa dačo urobilo
Foto: Jozef Milan

Mesto Ružomberok z dôvodu búrania ubytovne na Žilinskej ceste 26 bolo nútené vysťahovať nájomníkov z 52 obytných miestnosti. Radnica problém riešila nadstavbou ubytovne na Ul. Bystrická cesta 3, kde je vytvorených 20 nájomných bytov nižšieho štandardu. Do šiestich garsóniek a štrnástich jednoizbových bytov sa nasťahuje minimálne 50 ľudí vrátane detí.

Nájomníčka jednoizbového bytu (nezamestnaná, jeden rok do dôchodku): „Bývame teraz v jednej malinkej izbičke traja, vnuk spí na zemi, a v novom by som si chcela na víkendy brávať dievčatko z domova. Povedali nám, že si musíme sami zariadiť šporáky, ale aj podlahy, čo nás trochu zaráža, lebo niektorí na to v tejto ťažkej dobe nemajú. Platiť budeme 135,–€ mesačne plus za elektriku, čo nie až také najdrahšie. Príjem mám síce len 100,–€, ale syn ma podporuje. Som veľmi šťastná, že som dačo dostala, že ten výbor pre mňa dačo urobil. Ďakujem za všetko.“

Prítomných zástupcov investora sme sa opýtali na chýbajúce podlahy: „To, že nie sú podlahy a obklady, či šporáky, je dané tým, že ide o byty nižšieho štandardu, a keďže mesto si zobralo úver zo ŠFRB na 80% nákladov stavby, musia byť splnené nákladové limity na 1 meter štvorcový. Lacnejšie linoleum sa dá kúpiť za 10,–€/m2.“ ( jednoizbový byt má 20 m2)

Nadstavba ubytovne na Bystrickej ceste stála mesto 263.tis.€.

Nájomníci v nových bytoch
12
Galéria
Foto: Jozef Milan
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM