Jozef Milan Kultúra

Najviac sa páčili Nedokončené balkóny

Vyhlásením víťazov a udelením cien sa v sobotu skončil 14. ročník prehliadky tvorby lokálnych a regionálnych televíznych staníc Slovenska - Workshop 2012. Mestská televízia Ružomberok získala 1.miesto za príspevok v kategórii spravodajstvo.

Najúspešnejšími televíziami na tohtoročnom Workshope sa stali Kežmarská televízia a TV Sen Senica, ktoré získali po tri ocenenia. V súťažnej projekcii predstavilo 27 lokálnych televízií celkovo 69 príspevkov. Tie boli rozdelené podľa formátu do štyroch kategórií – dokument, spravodajstvo, publicistika a reklama. V sekcii dokument sa odbornej porote najviac páčil film Kežmarskej televízie Cínová duša. V kategórii spravodajstvo sa stal víťazným príspevok Mestskej televízie Ružomberok Nedokončené balkóny. Za najlepší publicistický šot na tohtoročnom Workshope bol vyhlásený príspevok Regionálnej televízie Prievidza Park/nepark. Najlepšiu reklamu vytvorila TV Pezinok svojím dielom pod názvom Elegán. V jednotlivých sekciách bola udelená aj finančná prémia a cena Literárneho fondu .

Podľa odborníkov v porote sa na kvalite súťažnej projekcie zrejme podpísala aj kríza, ktorou v zložitých ekonomických podmienkach prechádzajú v súčasnosti lokálne a regionálne televízie. Dušan Karolyi, ktorý viedol porotu v sekcii „spravodajstvo“ a „publicistika“, zhodnotil úroveň v týchto kategóriách celkovo ako štandardnú. Podstatné podľa neho je, že na tvorbe lokálnych televízií je vidieť entuziazmus://„Stá­le tam vidíme zápal do práce v zmysle urobiť to zaujímavo, príťažlivo, pútavo, stále je tu však aj priestor hovoriť v zmysle, aké veci sa dajú dotiahnuť, aby celkový obraz bol trochu ďalej, než aký sme videli.“//

Vyhlasovateľom a organizátorom súťaže je Spolok lokálnych televíznych staníc Slovenska. Prvých 9. ročníkov festivalu sa konalo v Martine, od roku 2008 je hostiteľským mestom festivalu Dolný Kubín.

ruzomberok24/ tasr

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM