Jozef Milan Basketbal

Naposledy sklonili hlavy Rusky. Sklonia aj Francúzky?

V stredu 23. januára nastúpia ružomberské basketbalistky na odvetný zápas štvrťfinále Európskeho pohára FIBA proti francúzskemu celku Rezé Nantes na jeho palubovke. Domáci zápas prehrali o 5 bodov. Ruža do tretice odchádza za súperom v pozícii, že nemôže taktizovať, musí vyhrať.

Ilustračný obrázok k článku Naposledy sklonili hlavy Rusky. Sklonia aj Francúzky?
Foto: Jozef Milan

Tréner Ružomberka Štefan Svitek po zápase vyjadril sklamanie z toho, že v kritických momentoch nebolo hráčky, ktorá by zobrala na seba zodpovednosť. Sklamali ho Američanky, zvlášť Holmesová. Päťbodová strata sa podľa neho ale dá dohnať.

Pred odchodom výpravy kouč burcuje sebavedomie svojich hráčok. „Výsledok z prvého stretnutia nie je pre nás optimálny, ale ani nie neprekonateľný,“ povedal Svitek. „Výkonnosť oboch súperov je približne na rovnakej úrovni. Doma sme dali len 51 bodov, s rovnakým bodovým sumárom aj v odvete by sme určite nepostúpili. Preto musíme byť jednoznačne efektívnejší v streľbe. Verím, že je v našich možnostiach dostať sa do finále. To je náš cieľ a pôjdeme za ním. Doteraz sme vo všetkých pohárových dueloch vonku boli úspešní, patrilo by sa túto tradíciu neporušiť.“

V pondelok popoludní bol na programe tréning. Po ňom nasledoval odchod do Bratislavy, kde výprava prespí. Hneď ráno naberie letecky kurz Paríž, odtiaľ sa autobusom presunie do Nantes.

Stretnutie sa v stredu začína o 20.hodine. Vaša 24-ka vám prinesie výsledok zaraz, ako ho agentúry vydajú.

zdroj: mbk-rbk.sk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM