Jozef Milan Samospráva

Návšteva partnerov: Budú chodiť ružomberskí žiaci na skusy do Prahy 6?

Začiatkom decembra 2013 podpísal exprimátor mesta Ján Pavlík s exstarostkou Prahy 6 Marií Kousalíkovou Memorandum o spolupráci. V stredu na Mestskom úrade privítal primátor Igor Čombor delegáciu vedenú starostom tejto pražskej mestskej časti Ondřejom Kolářom.

Ilustračný obrázok k článku Návšteva partnerov: Budú chodiť ružomberskí žiaci na skusy do Prahy 6?
Zdroj: Dnes24.sk

Historicky prvé stretnutie zástupcov partnerských miest si dalo za cieľ rozvíjať a upevňovať vzájomné partnerstvo v oblasti vzdelávania. „Obe mestá majú v záujme nadviazať spoluprácu medzi školami, a tak si vymieňať skúsenosti a získať nové poznatky. Veríme, že sa nám podarí podporovať aj vzájomné výmenné pobyty žiakov medzi školami v našich mestách,“ informoval asistent primátora Michal Praženica. Českú delegáciu tvorili okrem starostu aj jeho zástupca pre oblasť školstva, dvaja poslanci a odborní pracovníci v školstve. Za ružomberskú stranu sa stretnutia zúčastnili prvý viceprimátor Michal Slašťan, riaditelia ZŠ a vedúci oddelenia školstva.

Návšteva z Prahy má v programe, okrem návštevy škôl a odborných diskusií medzi riaditeľmi a pedagógmi, aj poznávací výlet po okolí Ružomberka.

Čítajte tiež: http://ruzomberok.dnes24.sk/…berka-166607

Zdroj: M.Praženica

Návšteva partnerov z Prahy 6
4
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM