Slávka Kellová Rôzne

Návštevnosť v Liptove stále rastie: Stáva sa celoročne vyhľadávaným miestom

Podľa údajov Štatistického úradu SR zavítalo do Liptova v prvom polroku 2013 o takmer štvrtinu viac turistov ako v rovnakom období minulého roku. Spomedzi 231 572 návštevníkov liptovského regiónu pricestovala viac ako tretina zo zahraničia.

Ilustračný obrázok k článku Návštevnosť v Liptove stále rastie: Stáva sa celoročne vyhľadávaným miestom
Foto: Slávka Kellová

Celkový počet prenocovaní sa vyšplhal na 672.268. „Tieto štatistické ukazovatele jasne dokazujú, že sme sa vybrali správnym smerom. Samozrejme, stále je čo zlepšovať, ale postupnými krokmi sa nám darí robiť z Liptova celoročne mimoriadne atraktívny región,“ skonštatovala riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Liptov Darina Bartková.

Veľmi pozitívne sa podľa nej prejavuje realizácia viacerých rozvojových projektov, účinná propagácia navonok a v neposlednom rade zlepšovanie komunikácie medzi zainteresovanými subjektmi. Počet prenocovaní vzrástol za prvých šesť mesiacov o takmer 100 000.

„Vďaka obrovským investíciám do lyžiarskych stredísk a akvaparkov prekonala už uplynulá zimná sezóna rekordy návštevnosti z roku 2007. Aj priebežné výsledky vrcholiacej letnej sezóny signalizujú, že bude určite patriť k najúspešnejším v novodobej histórii liptovského turizmu,“ dodala Bartková.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM