Jozef Milan Rôzne

Nemecká doga (z Bratislavy) ohrozovala Vlkolínčanov

Rómovia ponúkajúci na predaj paplóny, podvádzajúci internetový bazár, arogantná majiteľka veľkého psa a agresívny opilec - pracovné vyťaženie ružomberských mestských policajtov.

Tlačové správy Mestskej polície Ružomberok

V piatok šestnásteho marca v poobedňajších hodinách oznámili obyvatelia Satelitov, že od domu k domu chodia traja Rómovia a núkajú na predaj paplóny. Hliadka na ul. J. Hanulu kontrolovala tri osoby zodpovedajúce popisu. Išlo o troch občanov Maďarska dvoch mužov a jednu ženu, ktorí nemali nijaké povolenie na vykonávanie obchodnej a zárobkovej činnosti. Za priestupok im boli uložené blokové pokuty a zakázaný ďalší predaj.

V nedeľu osemnásteho marca oznámil na útvar mestskej polície 39-ročný Ružomberčan, že si cez internetový bazár objednal hokejku. Poštou mu prišla dobierka, ktorú vyplatil a prevzal si tovar. Prekvapenie na neho čakalo po odbalení hokejky, keď zistil, že 70 eur nezaplatil za značkovú, ale za obyčajnú drevenú hokejku, ktorej hodnotu odhadol na 5 eur. Takto ho mal podviesť Marcel P. z Košíc, ktorý ponúkal cez inzerát na predaj inú hokejku. Pre podozrenie zo spáchania priestupku proti majetku sa vecou ďalej zaoberá poverený príslušník mestskej polície.

Na základe telefonického oznámenia bola operačným príslušníkom mestskej polície vyslaná hliadka na Vlkolínec. Tu venčila svojho štvornohého miláčika 36-ročná Bratislavčanka takým spôsobom, že pes behal voľne po celej dedine. Obavy oznamovateľov podporil fakt, že išlo o veľké plemeno – Nemeckú dogu. Žena nechala dogu behať aj potom ako ju ľudia upozornili, že zo psa majú strach. Policajti majiteľke uložili blokovú pokutu a musela si ho uviazať na vôdzku.

Dvadsiateho marca bola hliadka mestskej polície privolaná na ul. Žilinská cesta 3, kde mal neznámy muž rozbíjať okná na pivnici. Policajti na mieste chytili muža, ktorý bol značne pod vplyvom alkoholu. Podľa svedkov mal tento rukou rozbíjať okná. Muž odmietol predložiť doklad totožnosti. Vďaka vypitému alkoholu sa správal agresívne aj k hliadke a odmietal uposlúchnuť výzvy policajtov. Keď nereagoval ani na výstrahy, boli mu za použitia hmatov a chvatov sebaobrany založené putá. Následne bol predvedený na útvar mestskej polície za účelom zistenia totožnosti. Išlo o 45– ročného Ružomberčana zo sídliska Baničné. Po spracovaní a vypočutí svedkov bude priestupok odstúpený na obvodný úrad.

Zdroj: MsP Ružomberok, Roman Jankovič, odd.prevencie kriminality

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM