Jozef Milan Rôzne

Nepusťme si 2% z regiónu!

Zveľaďovať a skvalitňovať život v regióne je ústrednou myšlienkou Komunitnej nadácie Liptov pri využívaní peňazí získaných zo všetkých svojich zdrojov. Aktuálne svoje úsilie zameriava na kampaň 2% daní.

Pri širokej voľbe možností kam nasmerovať finančné prostriedky namiesto štátnej kasy si v nadácii veria: „Chceme osloviť najmä ľudí, ale i podnikateľov tu v regióne, ktorí nechali tieto peniaze doteraz štátu, či nevenovali pozornosť komu ich dávajú. Boli by sme radi, keby sa cieľom každého Liptáka stalo to, aby tieto 2% boli peniazmi, ktoré sa použijú pre dobro tohto regiónu,“ hovorí projektová manažérka Komunitnej nadácie Liptov, Jana Mrlianová. „Netlačíme do toho, aby ste peniaze venovali našej nadácii, hoci budeme veľmi radi a vďační, ak tak urobíte. Apelujeme však, aby ste svoje 2% zverili dôveryhodným a prevereným organizáciám a aby ste nezabudli, že toto je jedna z mála šancí, ako pomôcť tým, ktorí nemajú to šťastie, možnosti či schopnosti a pritom žijú tu, v Liptove. Sme presvedčení, že región Liptova a ľudia v ňom si to zaslúžia a okolo výsledkov z našich 2% daní budeme môcť chodiť každý deň a počuť o nich tam, kde žijeme,“ dodáva.

Komunitná nadácia Liptov dnes spravuje osem nadačných fondov. Pomáhajú pri vzdelávaní mladých ľudí, cestovnom ruchu, kultúre, telesne, duševne i sociálne znevýhodneným deťom, verejnoprospešným aktivitám v obciach, ale i finančným zbierkam pre operáciu malého dievčatka. Liptovský klub darcov zas spojuje podnikateľov, ktorým je spoločenská zodpovednosť v regióne kde pôsobia vlastná a nadácia aktivizuje aj mnoho iných projektov vo filantropii Liptova. „Poslednou takouto akciou bola akcia daruj knižku pod vianočný stromček. Ľudia v lokálnych kníhkupectvách zakúpili deťom, ktoré si tieto knižky vysnívali, celkom 67 kníh. Ďalšie stovky smerovali do škôlok, škôl a domovom v regióne. V rámci troch podujatí projektu Deti deťom sa vyzbieralo cez 500 EUR, sociálne slabšie rodiny dostali kopy hračiek, ktorých sa vzdali iné deti Liptova. Tieto deti aj rodičia v tvorivých dielňach strávili množstvo dobrovoľných hodín kde vyrábali predmety, ktoré sme predávali s výťažkom pre nadáciu počas Mikulášskeho jarmoku,“ vysvetľuje J.Mrlianová. „Patrí im veľká vďaka, sú to ľudia s veľkým srdcom, ktorý činmi dokazujú, že naozaj ľúbia Liptov“.

Zdroj: Ľubomír Čech, PR a komunikácia Komunitnej nadácie Liptov

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM