Správy

Nevídaný úspech: V zbore pre pápeža bude spievať Slovák!

Katolícka univerzita v Ružomberku sa môže tešiť nevídanému úspechu svojho študenta. Matej Stachera bude ako jediný Slovák účinkovať v 300-člennom speváckom zbore počas Svetových dní mládeže v Krakove.

Ilustračný obrázok k článku Nevídaný úspech: V zbore pre pápeža bude spievať Slovák!
Zdroj: TASR

Na stretnutie, ktoré sa koná v dňoch 25. až 31. júla 2016, pricestuje aj pápež František.

„Účinkovať v zbore bola moja vnútorná túžba vyjadrenia viery prostredníctvom hudby a spevu na Božiu chválu aj počas takýchto udalostí,“ vyjadril sa po speváckych skúškach v Krakove študent Pedagogickej fakulty Katolíckej univerzity (KU) v Ružomberku.

Vokálny zbor tvoria okrem neho speváci z niekoľkých krajín sveta – Poľska, Francúzska, Nemecka, Kazachstanu, Talianska, Českej republiky, Chorvátska či dokonca z Austrálie a Spojených štátov amerických. Vystúpia spoločne so symfonickým orchestrom.

Prorektor KU František Trstenský vyjadril radosť z úspechov študenta. „Matejovi blahoželáme a sme mu vďační, že aj týmto spôsobom reprezentuje nielen našu univerzitu, ale aj celé Slovensko,“ skonštatoval.

Matej Stachera, rodák z Oravy, hrá na klavíri, husliach a gitare. Popri štúdiu hudobného umenia sa venuje aj spevu v recesistickej skupine SDM Parody House.

Čítajte aj: V Ružomberku sa pohybuje bezdomovec, ktorý si opakovane podrezáva žily

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM