Krimi

Nikto nič nevidel? Škoda Superb je v kurze, za mesiac už tretí prípad!

Od začiatku roka zaznamenala ružomberská polícia nárast krádeží vlámaním do osobných motorových vozidiel. Polícia upozorňuje najmä majiteľov Škodovky Superb, z ktorých zlodeji odcudzujú autorádiá s GPS navigáciou.

Ilustračný obrázok k článku Nikto nič nevidel? Škoda Superb je v kurze, za mesiac už tretí prípad!
Zdroj: Policajný zbor SR

Ulica Riadok

Počas noci z 27. na 28. januára sa na ulici Riadok vlámal doposiaľ neznámy páchateľ do zaparkovaného osobného motorového vozidla značky Škoda Superb. Rozbil ľavé predné okno a po vniknutí do auta odcudzil z prístrojovej dosky pevne zabudované autorádio s navigáciou značky Columbus, ako aj autonabíjačku na mobilný telefón z odkladacieho priestoru. Poškodenej spoločnosti spôsobil škodu vo výške asi 2700,–€ len za autorádio, poškodením vozidla vo výške približne 400,–€.

Ulica Š. Moyzesa

Dňa 30. januára ďalší páchateľ v čase od 22:00 do 02:00 na ulici Š. Moyzesa v blízkosti vchodu do obytného domu rozbil vyhrievanú sklenenú výplň zadných dverí na uzamknutom aute Škoda Yeti a zároveň poškodil zadné brzdové svetlo. Následne z batožinového priestoru ukradol plátenú tašku s povinnou výbavou vozidla (lekárnička, trojuholník, reflexná vesta a náhradné žiarovky), čím spôsobil držiteľovi vozidla škodu odcudzením vo výške asi 100.-€, poškodením okna a brzdového svetla vznikla škoda vo výške okolo 300.-€.

Ulica I. Houdeka

A do tretice sa opäť neznámy páchateľ vlámal 30. januára v nočných hodinách na parkovisku medzi bytovými domami do tam zaparkovanej Škody Superb čiernej metalízovej farby, keď rozbil sklo na pravých predných dverách. Zo stredového panela vymontoval a odcudzil autorádio zn. Columbus.

Veľmi dôležitá je občianska solidarita a všímavosť k svojmu okoliu. Akýkoľvek pohyb podozrivej osoby v blízkosti Vášho vozidla oznámte na políciu, každá informácia môže pomôcť pri odhaľovaní trestnej činnosti (158).

Tretia Škodovka Superb bola podobným spôsobom vykradnutá v noci zo šiesteho na siedmeho januára. „Všetky vlámačky boli na jeden spôsob, rozbité okno a pekne vyšróbované autorádio bez poškodenia panelu,“ hodnotí polícia. Okresné riaditeľstvo PZ v Ružomberku opätovne pripomína vodičom, aby si nenechávali v zaparkovanom vozidle cenné veci, ktoré lákajú páchateľov! Ak nastane situácia, že dôjde k vykradnutiu vozidla, je veľmi dôležité ničoho sa nedotýkať a nesadať do vozidla, nakoľko by mohlo dôjsť k zničeniu stôp, ktoré môžu identifikovať páchateľa.

Predchádzajúce prípady: http://ruzomberok.dnes24.sk/…ebook-195576

Vlámania do áut
2
Galéria
Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM