Jozef Milan Samospráva

Nočná mora nielen pre Hrboltovú: Kameňolom Skladaná skala

Poslankyňa za mestskú časť Hrboltová na ostatnom rokovaní MsZ znova otvorila otázku možného obnovenia ťažby kameňa v lokalite Skladaná skala. Dôvodom bola skutočnosť, že žilinský úrad životného prostredia už po druhý krát zrušil zamietavé stanovisko Stavebného úradu Ružomberok.

Ilustračný obrázok k článku Nočná mora nielen pre Hrboltovú: Kameňolom Skladaná skala
Zdroj: Dnes24.sk

Súkromná s.r.o AF CAR z Liptovského Mikuláša sa dlhodobo snaží znovuobnoviť kameňolom v predmetnom území, čo je v rozpore s Územným plánom mesta (UPN). Problematický zámer bol už viacnásobne odmietnutý poslaneckým zborom a Stavebný úrad (SU) v Ružomberku v máji t.r. vydal v poradí už druhé zamietavé stanovisko. Mikulášska spoločnosť sa opätovne odvolala a druhostupňový orgán OU ŽP v Žiline svojim rozhodnutim z konca júla t.r. opätovne opätovne zrušil rozhodnutie SU v Rbk.

Územný plán mesta – trhací kalendár?

AF CAR s.r.o. podľa poslankyne Anny Šanobovej nerešpektuje UPM, nerešpektuje rozhodnutie 25-tich poslancov, ktorý UPM právoplatne jednomyseľne schválili, ale neustále sa odvoláva a presviedča orgány v Žiline o tom, že práve Skladaná skala je vhodné miesto pre jej podnikateľský zámer – zámer vybudovať v tomto území prašný kameňolomový kráter s rozlohou 5 ha a ťažiť tu 100 000 t kameňa ročne.„Viete si predstaviť, koľko je to prachu a ťažkých áut, ktoré by mali prejsť po cestách Hrboltovej a Ružomberka? Je to zámer, ktorý na dlhé roky zničí túto krajinu, ktorý bude obťažovať obyvateľov Hrboltovej, ktorý bude poškodzovať zdravie, majetok a životné prostredie,ktorý toto územie zmení na degradovanú krajinu,“ argumentovala na rokovaní Anna Šanobová.

V téme budeme pokračovať v najbližších dňoch, čítajte rk24.

súvisiaci článok: http://ruzomberok.dnes24.sk/…cesty-150318

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM