Ivana Milanová Správy

Nominovať osobnosť Žilinského kraja môžete i vy

Cena Žilinského samosprávneho kraja už po šiestykrát hľadá svojich víťazov. Obyvatelia Žilinskej župy môžu aj tento rok navrhnúť významné osobnosti, ktoré podľa nich veľkou mierou prispeli k rozvoju kraja doma či v zahraničí.

Ilustračný obrázok k článku Nominovať osobnosť Žilinského kraja môžete i vy
Zdroj: Dnes24.sk

„Od roku 2011 udeľujeme najvyššie ocenenie, a to Cenu ŽSK, a zároveň i Pamätnú plaketu či LitterasMemoriales. Každý, kto má záujem, nám môže do konca augusta zaslať svoj tip na osobnosť šíriacu dobré meno Žilinského kraja a pomôcť nám nájsť výnimočných ľudí, ktorých verejnosť často ani nepozná. Pritom sú to veľké osobnosti a zaslúžia si naše uznanie,“ informoval predseda ŽSK Juraj Blanár. Spresnil tiež, že navrhovaní kandidáti musia pochádzať z regiónov Orava, Kysuce, Turiec, Horné Považie či Liptov a nominácie majú zahŕňať charakteristiku budúcich laureátov, ich súhlas s nomináciou a odôvodnenie predloženého návrhu.

Z rúk Juraja Blanára Pamätnú plaketu ŽSK prevzal aj fotograf, lodný kapitána dokumentarista Stanislav Bodorík, riaditeľ jedného z najúspešnejších kysuckých podnikov Ivan Trančík aposledný žijúci veterán na Orave František Jurina, „Je pre mňa cťou stretnúť sa s tak výnimočnými ľuďmi a uctiť si ich ako našich rodákov. V Žilinskom kraji máme mnoho talentovaných a vzácnych osobností, ktorým patrí náš obdiv a verím, že aj tento rok obyvatelia Žilinskej župy pošlú opäť veľa zaujímavých návrhov,“ uzavrel J. Blanár.

Ako niekoho nominovať ?

Svoje tipy na tohtoročné osobnosti Žilinského kraja je možné zasielať do 31. augusta 2016v písomnej podobe prostredníctvom pošty, osobne alebo emailom na Úrad ŽSK.

Čítajte tiež:

http://ruzomberok.dnes24.sk/…rminy-239042

http://ruzomberok.dnes24.sk/…iakov-238995

http://ruzomberok.dnes24.sk/…nosti-238992

Zdroj: ŽSK
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM