Jozef Milan Kultúra

Nová hra Ružomberského neprofesionálneho divadla na ceste za divákom

V poslednú sobotu minulého roka uviedlo Ružomberské neprofesionálne divadlo RosaThea v kine Kultúra premiéru hry mladého slovenského scenáristu, dramaturga a režiséra Lukáša Brutovského TALENTY. Prečo siahli práve po texte slovenského autora?

Ilustračný obrázok k článku Nová hra Ružomberského neprofesionálneho divadla na ceste za divákom
Zdroj: Dnes24.sk

„Dramaturgickým zámerom nášho divadla je inscenovať diela súčasnej slovenskej drámy, ktorá reflektuje dobu, v ktorej žijeme a niekedy až absurdným spôsobom nastavuje zrkadlo súčasníkom. To je jeden z dôvodov prečo sme siahli po texte mladého slovenského scenáristu, dramaturga a režiséra Lukáša Brutovského," vysvetlila režisérka predstavenia Marianna Stančoková. O kvalitách hry Talenty svedčí jej umiestnenie medzi víťaznými textami súťaže pôvodných dramatických textov na Slovensku – Dráma 2006. "Texty „novej drámy“ sú charakteristické metaforickosťou, a preto jej diela netreba vnímať len prvoplánovite, ale je potrebné hľadať aj skryté odkazy,“ dodala režisérka.

Informácie o reprízach novej inscenácie RND, ako aj o samotnom predstavení, sa dozviete na ich webovej stránke www.oz-rosart.sk.*V predstavení účinkujú členovia RND RosaThea: Iveta Kloptová, Jana Jellušová, Jana Horváthová, Stanislava Lucká, Jakub Janíček, Jozef Mišák a Rastislav Moravčík.*

Viac foto tu: http://www.oz-rosart.sk/fotogaleria

Zdroj: RND, Marianna Stančoková; foto: Robo Smolek https://www.facebook.com/…hotos_stream

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM