Jozef Milan Rôzne

Novoročná anketa: Michal Slašťan, predseda klubu KDH

Na začiatku roka (3.1.2014) sme položili primátorovi mesta a predsedom troch poslaneckých klubov v Mestskom zastupiteľstve v Ružomberku tri otázky. Primátor Ján Pavlík a predseda poslaneckého klubu Smer-SD Juraj Čech na naše otázky neodpovedali.

Ilustračný obrázok k článku Novoročná anketa: Michal Slašťan, predseda klubu KDH
Foto: Jozef Milan
  1. Aký je najvýznamnejší cieľ (1–2) v meste v roku 2014?
  2. Čo by ste radi zmenili vo fungovaní komunálnej politiky?
  3. Vaše želanie občanom mesta

Michal Slašťan, predseda poslaneckého klubu KDH

  • Za najvýznamnejší cieľ mesta, ale aj regiónu, považujem urýchlené ukončenie diaľnice D1 Žilina – Ivachnová a obnovenie myšlienky o pripojenie rýchlostnej komunikácie R1 z Banskej Bystrice do Ružomberka na túto diaľnicu. Je tiež potrebné, čo najskôr dokončiť komplexnú rekonštrukciu Domu smútku a cintorína, ktoré sú vizitkou nášho mesta nielen na Slovensku. Musíme sa pokúsiť vrátiť mesto na úspešnú grantovú cestu a rozhodne zvýšiť investičnú výstavbu so zameraním najmä na vznik nových pracovných miest, pozemkov pripravených na príchod potenciálnych investorov a tiež na výstavbu rodinných domov pre občanov.
  • Nová skutočnosť pre mňa v komunálnej politike je to, že skutočnosti dohodnuté na Mestskej rade ako poradnom orgáne Mestského zastupiteľstva o dva týždne neplatia, a preto začínam považovať tento orgán za zbytočný. Neplatia alebo len čiastočne platia dohody spred niekoľkých hodín alebo dní, a preto sú rokovania niekedy zbytočne dlhé a neúčelné. Som presvedčený, že všetci poslanci sa snažia pracovať v prospech občanov, aj keď je to u každého asi individuálne. Niekedy prílišná demokracia škodí …
  • Za náš klub KDH želám občanom Ružomberka predovšetkým pevné zdravie, veľa pracovných úspechov a najmä pohodu v rodinnom kruhu. Stále ctím skutočnosť, že poslanec musí byť predĺžená ruka občana pri výkone priamej demokracie v našom štáte.

Juraj Kurňavka, predseda poslaneckého klubu nezávislých poslancov Ružomberok bez korupcie

  • Na ciele sa musíte opýtať hlavne vedenia mesta. Podľa nás neexistuje len jeden primárny cieľ. Dôležité pre mesto Ružomberok je napr.presadiť na vláde variant rýchlostnej cesty R1 cez mesto Ružomberok a nie cez mesto Martin, pripraviť pozemky pre občanov na bývanie a pozemky pre potencionálnych investorov, ktorí ponúknu občanom Ružomberka nové pracovné miesta…
  • Všetko.V súčasnosti v našej komunálnej politike prevládajú klientelizmus a osobné záujmy niektorých poslancov nad zdravým rozumom. V komunálnej politike by mali konečne všetci poslanci spolu, bez rozdielu na stranícku príslušnosť robiť všetko v prospech mesta Ružomberok a ich občanov. A to je to čo chceme vo fungovaní v našej komunálnej politike zmeniť, odstrániť korupciu a „rodinkárstvo“ .
  • V mene nášho klubu, želám všetkým občanom nášho mesta veľa zdravia a šťastia v Novom Roku a nech sa im splnia všetky ich želania.
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM