Jozef Milan Rôzne

Nový poslanecký zbor v Ružomberku trénoval na svoju stredajšiu premiéru

V piatok sa vo veľkej zasadačke mestského úradu uskutočnilo tréningové stretnutie poslancov pred prvým pracovným rokovaním (streda 28.1.). S asistentom primátora mesta Ružomberok Michalom Praženicom sme sa rozprávali hlavne o jeho ceste na pozíciu po boku súčasného primátora.

Ilustračný obrázok k článku Nový poslanecký zbor v Ružomberku trénoval na svoju stredajšiu premiéru
Zdroj: Dnes24.sk

Piatkové stretnutie poslancov a vedenia mesta malo formu školenia. Preberal sa rokovací poriadok, systém rokovania ako aj technické záležitosti s tým spojené. Poslanci sa taktiež zoznámili s vedúcimi pracovníkmi jednotlivých oddelení mestského úradu, informoval asistent primátora. RK24 zaujímalo, aká bola cesta Michala Praženicu (25) na post „pobočníka“ primátora Igora Čombora.

Pred voľbami

  • S terajším primátorom som prišiel do kontaktu skrz moje podnikanie už dávnejšie. Keď zvažoval kandidatúru, ponúkol som mu pomoc a podporu. Pred voľbami ma oslovil s úlohou zorganizovať pre neho petičnú akciu a zvýšiť o ňom povedomie – u mladých ľudí – ako o kandidátovi na primátora mesta. Postupne sme však spolupracovali až do úplného konca. Išlo mi to zrejme celkom dobre, keďže ma generál (ako asistent nazýva primátora) v rámci „ostrej kampane“ menoval na čelo jeho volebného tímu.

Po voľbách

  • Spokojnosť nového primátora s mojimi službami sa po víťazstve prejavila nielen verejným poďakovaním, ale aj ponukou pracovať s ním pre mesto ako jeho asistent. Ponuku som prijal.
  • Pozícia asistenta je novinkou, a nedá sa porovnávať s rolou hovorcu (doterajší primátor mal hovorkyňu). Už teraz som primátorom poverovaný riešením niektorých konkrétnych problémov, resp.cieľov, ktoré, verím, prinesú pozitíva pre mesto. Okrem iného mám na starosti mestskú webstránku a mestský FB s primárnym cieľom informovať občanov o práci primátora.

Ambície

  • Chcem napomôcť prekonávaniu rozšíreného pocitu Ružomberčanov, že toto je hrozné mesto, ktoré totálne stagnuje, a kde nie je radosť žiť. Chcel by som, aby si ľudia viac všímali aj dobré veci a hlavne to, že je tu nádej na lepšie časy.

Ing.Michal Praženica (absolvent Žilinskej univerzity v odbore priemyselné inžinierstvo; ako prezident lokálneho centra medzinárodnej organizácie IAESTE Slovakia organizoval veľké pracovné veľtrhy a výmenu odborných stáží pre študentov po celom svete; ešte popri štúdiu začal podnikať vo sfére IT –hlavne tvorba webov, eshopov a online marketingu)

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM