Jozef Milan Futbal

Nový trávnik už máme, chýba víťazstvo. Príďte v sobotu povzbudiť domáci tím!

Vo štvrtok prebehne na štadióne MFK Ružomberok kolaudácia vyhrievaného trávnika spolu s vykurovacou jednotkou. V sobotu vyskúša novú trávu ružomberské A-čko, kedy odohrá ligový zápas proti nováčikovi z Michaloviec. Domáceho fanúšika najviac poteší prvé víťazstvo Ruže v novom súťažnom ročníku.

Ilustračný obrázok k článku Nový trávnik už máme, chýba víťazstvo. Príďte v sobotu povzbudiť domáci tím!
Foto: Jozef Milan

O hektickom období pre Mestský futbalový klub sme sa rozprávali s technickým riaditeľom Jaroslavom Považanom.

Pôvodný termín odovzdania diela bol 13. august…

  • Toto leto, kedy sa robila rekonštrukcia ihriska, bolo kvôli vysokým teplotám veľmi náročné. Na tom trávniku bolo niekedy aj do 50 stupňov. Špeciálne semeno sme sadili 9. mája, kvôli horúčavám sme trávnik zalievali aj v noci (o jednej, o tretej), lebo cez deň sa nemohlo. Teda klimatické podmienky boli na naše pomery extrémne.

Kedy bude dielo odovzdané? Je klub s výsledkom spokojný?

  • Všetky naprojektované práce sú ukončené, preberanie diela sa uskutoční vo štvrtok 27. augusta. Robotu realizátora diela, spoločnosti Zelený pažit s. r. o. Ostrava, považujeme za dobre odvedenú. Trávnik je dnes v takom stave, že je „hrateľný“, akurát na niektorých miestach sa ukázali letné pliesne, čo ale nie je nič výnimočné, pretože aj v Trnave či Podbrezovej majú takýto problém.

Ako sa zmenil podklad ihriska?

  • Celá pláň bola do hĺbky 40–45 cm odstránená, kompletne sa položila nová drenáž s najmodernejšou vyhrievacou technológiou a zavlažovacím systémom. Ílovitý podklad ihriska bol nahradený v súčasnosti používaným zložením: 80% piesku, 15 % zeminy a 5% substrátu.

Diváci si môžu všimnúť po bokoch ihriska umelú trávu…

  • Áno, je to ďalší prínos rekonštrukcie, konkrétne 6 metrové pásy kvalitnej umelej trávy fínskej výroby s holandským granulátom. Na tomto priestore sa bude dať robiť časť tréningov, zlepší to podmienky na odpratávanie snehu, ap. Vyhrievaný trávnik prináša samozrejme nové nároky na údržbu a prípravu ihriska. Od nového roka je to vlastne už aj predpis SFZ; všetky ligové trávniky musia byť vyhrievané.

Sobota 29.8.2015, 19:00, 7. kolo Fortuna ligy: MFK Ružomberok – MFK Zemplín Michalovce

Nový vyhrievaný trávnik pod Čebraťom
16
Galéria
Foto: Jozef Milan
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM