Rôzne

Novým rektorom Katolíckej univerzity bude Jozef Jarab

Akademický senát ružomberskej Katolíckej univerzity v utorok zvolil do rektorskej funkcie, ktorú prednedávnom uvoľnil rezignáciou Tadeusz Zasepa, doterajšieho dočasne povereného rektora Jozefa Jaraba. Ako jediného kandidáta ho v tajnom hlasovaní podporilo 18 z 22 prítomných senátorov.

Ilustračný obrázok k článku Novým rektorom Katolíckej univerzity bude Jozef Jarab
Foto: Jozef Milan / Zdroj: TASR

„Úprimne ďakujem za prejavenú dôveru a prichádzam poslúžiť, aby táto univerzita naďalej rástla a rozvíjala sa. Chcem nadviazať na odvedenú prácu a nesporné úspechy svojich predchodcov,“ skonštatoval 67-ročný rodák z Bijacoviec krátko po svojom zvolení do funkcie.

Univerzita je podľa neho akoby jedna veľká rodina. Tvoria ju všetci členovia jej akademickej obce a jej vízia je vložená v každom z nich. „Hovoríme, že formujeme myseľ i srdce. To potrebujeme dennodenne žiť a odovzdávať našim študentom. Kvalita univerzity porastie len vtedy, keď sa naučíme jeden druhému slúžiť,“ zdôraznil Jarab.

Jeho právoplatné zvolenie potvrdil vzápätí svojím súhlasom aj veľký kancelár Katolíckej univerzity a košický arcibiskup Bernard Bober. Dlhoročný rektor kňazského seminára v Spišskej Kapitule – Spišskom Podhradí sa ujme novej funkcie až po vymenovaní prezidentom SR na základe žiadosti ministra školstva SR.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM