Ivana Milanová Rôzne

O bezplatné audiologické vyšetrenie sluchu bol v Ružomberku veľký záujem

Všetky termíny na bezplatné vyšetrenie sluchu, ktoré v sobotu (21.5.) ponúkla Ústredná vojenská nemocnica SNP Ružomberok - Fakultná nemocnica v rámci celoslovenského podujatia Zaostrené na váš sluch, boli obsadené.

Ilustračný obrázok k článku O bezplatné audiologické vyšetrenie sluchu bol v Ružomberku veľký záujem
Zdroj: Dnes24.sk

Prišlo 20 pacientov, každý dostal po telefonickom objednaní presný termín. Pacienti boli vyšetrovaní v rozmedzí cca 15 minút. Záujem zo strany pacientov bol však oveľa väčší. Medzi záujemcami o konzultáciu s lekárom boli okrem dospelých aj rodičia s malými deťmi.

„Toto podujatie je zamerané na odhalenie skrytých nediagnostikovaných porúch sluchu u obyvateľov Ružomberka a širšieho okolia a na kontrolu sluchu u ľudí, ktorí už majú poruchu sluchu, ale z rôznych dôvodov nevyhľadali odborníkov. Vyšetrenia budú realizované kvôli časovému hľadisku u vopred objednaných pacientov,“ povedal prednosta Kliniky otorinolaryngológie a chirurgie hlavy a krku Ústrednej vojenskej nemocnice v Ružomberku Marián Sičák.

Netradičný deň na vyšetrenie

V sobotu je to preto – aby starší ľudia, ktorí majú problém so sluchom a boja sa prísť sami, prípadne deti, mohli prísť s rodinným príslušníkom, ktorí si tým pádom v sobotu nemusí brať v práci dovolenku.

Tých, ktorí sa prihlásili po obsadení všetkých termínov sme museli bohužiaľ odmietnuť a dostali odporúčanie objednať sa na audiologické vyšetrenie na našu ORL kliniku. Tým, že ide o pilotný projekt na Slovensku, cieľom tejto prvej akcie bolo zistiť, či Slováci majú záujem o vyšetrenie v rámci podujatí zameraných na sluch. V budúcnosti to bude organizačne zabezpečené tak, aby podobne ako v ČR bolo v priebehu jednej akcie vyšetrených cca 80 pacientov.

Tento rok sa budú konať tieto akcie ešte v Žiline, Nitre a Trenčíne.

Čítajte tiež:

http://ruzomberok.dnes24.sk/…a-3-0-238709

http://ruzomberok.dnes24.sk/…ladmi-238722

http://ruzomberok.dnes24.sk/…amery-238622

O bezplatné audiologické vyšetrenie sluchu bol v Ružomberku veľký záujem
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM