Jozef Milan Rôzne

Občania Hrboltovej píšu ministrovi: Žiadajú radikálne riešenie ohľadom zápachu z ČOV

Nespokojní občania Hrboltovej požiadali ministra životného prostredia Petra Žigu v Otvorenom liste o pomoc. V petícii voči zápachu z ČOV Hrboltová žiadajú Mondi SCP, aby vykonalo opatrenia na odstránenie zápachu, a to úplným prekrytím všetkých otvorených častí čističky.

Ilustračný obrázok k článku Občania Hrboltovej píšu ministrovi: Žiadajú radikálne riešenie ohľadom zápachu z ČOV
Foto: Jozef Milan

Občania Hrboltovej v Otvorenom liste žiadajú a zároveň prosia ministra životného prostredia, aby im pomohol riešiť problémy s ich životným prostredím. Popisujú súčasný stav, v ktorom dochádza k častým havarijným stavom, počas ktorých je zápach neznesiteľný.

„Občania už rezignovali na volania na Zelenú linku, pretože vedia, že je to neúčelné a zbytočné. Žiadajú radikálne riešenie! Majú pocit, že sa niečo začne robiť až vtedy, keď vyjdu na protest do ulíc,“ píše sa v liste. Ako príklad moderného riešenia uvádzajú technológiu použitú vo Fínsku (foto). Celý text OL nájdete TU

PETÍCIA PROTI ZÁPACHU Z ČOV Hrboltová

My občania Hrboltovej PROTESTUJEME proti obťažujúcemu zápachu z ČOV Hrboltová a DOŽADUJEME sa nášho ústavného práva na priaznivé životné prostredie /článok 44 Ústavy SR / a práva na súkromný a rodinný život, ktorého súčasťou je aj právo žiť v čistom prostredí /článok 19 Ústavy SR/.

ŽIADAME majiteľa Čistiarne odpadových vôd – spoločnosť MONDI SCP a.s., aby v súlade s ekologickým štandardom kvality ovzdušia platným v EÚ/smernica EÚ č.96/62/ES /,vykonal opatrenia na odstránenie zápachu, a to úplným prekrytím všetkých otvorených častí ČOV a následne prostredníctvom nezávislej organizácie zabezpečil , kontinuálne meranie zápachu a imisií moderným monitorovacím systémom.

Otvorený list občanov Hrboltovej
3
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM