Tomáš Batiz Správy

Obľúbené prírodné kúpalisko Liptákov dostalo povolenie k prevádzke: Prvé INFO z Úradu verejného zdravotníctva

Liptovskú Maru si väčšina ľudí spája aj s názvom "liptovské more". Jedna z obľúbených vodných destinácii je svojim návštevníkom dostupná aj toto leto. Prečítajte si informácie o kvalite vody.

Ilustračný obrázok k článku Obľúbené prírodné kúpalisko Liptákov dostalo povolenie k prevádzke: Prvé INFO z Úradu verejného zdravotníctva
Zdroj: Dnes24.sk

Možností na kúpanie pribúda. Počas minulého týždňa získali povolenie na prevádzku ďalšie umelé kúpaliská, informuje Úrad verejného zdravotníctva SR. Povolenie má v súčasnosti 17 prírodných kúpalísk, 136 umelých kúpalísk a viaceré prírodné vodné plochy s neorganizovanou rekreáciou.

Výnimkou nie je ani náš okres. Povolenie k prevádzke dostala PK Liptovská Mara – Liptovská Sielnica, ktorá sa nachádza medzi 17 vzorkami z prídoných kúpalísk na Slovensku. „Vyhovujúca kvalita vody na kúpanie je na základe odberov vzoriek na 17 prírodných kúpaliskách a nasledovných prírodných vodných plochách s neorganizovanou rekreáciou,“ informuje Ivan Rovný, hlavný hygienik Slovenskej republiky.

Liptovská Mara je počas letných prázdnin jednou z najnavštevo­vanejších destinácii na Liptove. Počas leta ju navštívia turisti prevažne z Poľska, Česka a Slovenska. Okrem kúpania ponúka svojim priaznivcom aj široké možnosti rybolovu, taktiež môžu absolvovať plavbu loďou alebo zažiť adrenalín na vodných skútroch.

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM