Jozef Milan Rôzne

OBRAZOM: Takto to vyzeralo doobeda na jarmoku...

Napriek prehánkam a niekedy aj hustejšiemu dažďu sa zdá , že predavači v stánkoch nestrácajú dobrú náladu a očakávanie úspešného predaja.

Starší nižší pán zo Šiah, ktorý ponúka netradičné holandské a belgické syry, je v Ružomberku prvý krát. //„Počuli sme, že je tu dobrá atmosféra, že tu chodia vychytené skupiny vystupovať, prosto, človeka to baví, keď ide do dobrého prostredia medzi dobrých ľudí,“ //odpovedal na otázku, prečo prišiel do Ružomberka.

Dievčatá-študentky, ktoré si chystali „misu“ na cukrovú vatu, sú z blízkeho Liptovského Mikuláša. Po minuloročnom úspešnom jarmoku si **"prišli znova zarobiť, či sa to podarí a ako to pôjde, bude závisieť od počasia, " **povedali s tým, že konkurenciu vidia hlavne u predavačov varenej kukurice a pukancov.

Stredná odborná škola polytechnická chodí na jarmok pravidelne. „Ponúkame výrobky našich študentov z dreva, kovu, a to hlavne také kusovky,“ prezradili zamestnanci pri stavaní prístreška.

Výrobcovia násad zo Zvolena poslali do Ružomberka dve sympatické dámy, ktoré ochotne informovali o svojej firme, ktorá sa snaží chodiť po celom Slovensku, tohto roku je prvý raz aj v Ružomberku. Násady posielajú do Holandska, kde sa záhradkárske a lesnícke náradie kompletizuje. Zaujímalo nás, či na Slovensku niet kováčov, keď hlavice a ostatné výkovky sú holandské? „Boli kováči v Medzeve, ale teraz to už nefunguje,“ znela odpoveď. „Skúšame celé Slovensko a na konci roka vyhodnotíme, na ktorý jarmok sa nám oplatí ísť aj nabudúce.“ Možno aj ten ružomberský bude medzi nimi.

RK jarmok 2012
8
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM