Jozef Milan Od Vás

Ocenenie pre Eduarda Gombalu

Katedra slovenského jazyka a literatúry Filozofickej fakulty KU v Ružomberku pripravila (8.3.) odborný seminár pod názvom Pamäť a identita pri príležitosti životného jubilea prof. PhDr. Eduarda Gombalu, CSc., ktorý oslávil svoju osemdesiatku.

Pri tejto príležitosti Mesto Ružomberok udelilo jubilantovi Cenu primátora, ktorú na slávnostnom seminári odovzdal viceprimátor Stanislav Bella. V oficiálnom príhovore ocenil vedecké a umelecké dielo, ako aj kolegiálne a ľudské pôsobenie Eduarda Gombalu ako vysokoškolského pedagóga. V širšom kontexte ružomberský viceprimátor pripomenul etapu vzniku konštituovania Katolíckej univerzity a význam tvorivého potenciálu osobnosti Eduarda Gombalu pre rozvoj tejto inštitúcie.

**Rektor KU prof. Tadeusz Zasępa ocenil profesora Eduarda Gombalu Zlatou medailou KU **za niekoľkoročnú vedecko-pedagogickú činnosť a za výrazný podiel na budovaní a existencii Katedry Slovenského jazyka a literatúry (KSJaL) FF KU.

KSJaL FF KU pri tejto príležitosti pripravila do tlače mimoriadne jubilejné číslo Disputationes scientificae a knihu básní prof. Eduarda Gombalu s názvom Príbehy a príhody, osudy a údely, ktorú členovia divadla Anima tvorivo predstavili. Celé podujatie malo duchovnú, odbornú i spoločenskú časť a nieslo sa v znamení vďaky, družnosti a kolegiality.

Zdroj: Stanislav Bella, viceprimátor Ružomberka
www.ff.ku.sk, Tlačová agentúra KU, Martin Buzna
foto: Anton Kulan

RK FF KU
9
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM