Ivana Milanová Správy

Od začiatku roka máme v Ružomberku najvyšší nárast prenocovaní, napriek teplej zime

Za prvý štvrťrok tohto roka sa na Liptove ubytovalo 143.544 klientov, ktorí tu strávili dovedna 445.619 nocí. Predstavuje to medziročný nárast o 17 %. Vyplýva to z aktuálnych údajov Štatistického úradu SR.

Ilustračný obrázok k článku Od začiatku roka máme v Ružomberku najvyšší nárast prenocovaní, napriek teplej zime
Zdroj: Dnes24.sk

Počet prenocovaní za prvé tri mesiace tohto roka stúpol na Liptove o 17 % „Štatistické výsledky za prvé tri mesiace tohto roka splnili očakávania prevádzkovateľov zariadení cestovného ruchu v regióne. Napriek veľmi miernej zime a slabým snehovým zrážkam sme si polepšili čísla v porovnaní s minulým rokom,“ povedala riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Liptov Darina Bartková. >

Najvyšší nárast podľa nej zaznamenal okres Ružomberok, kde ponuku hlavného zimného lákadla v regióne – strediska Jasná, dopĺňa aquapark v Bešeňovej či kúpele v Lúčkach.

Podľa predsedu predstavenstva OOCR Región Liptov Jána Blcháča má Liptov komplexnú ponuku služieb pre letnú aj zimnú dovolenku. „Veľké plus je pre nás to, že sme bezpečnou krajinou, lebo môžeme zabojovať aj o klienta, ktorý kvôli problematickej situácii vo svete a terorizmu vyhľadáva domáce destinácie. Sústreďujeme sa preto najmä na Slovákov, ale aj susedov v Česku,“ uviedol.

Čítajte tiež:

http://ruzomberok.dnes24.sk/…istov-241304

http://ruzomberok.dnes24.sk/…ujete-241164

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM