Jozef Milan Rôzne

Odporcovia benzínky opäť v akcii: Bojujú za cyklistov!

Chcete, aby sa v centre Ružomberka pohybovalo viac bicyklov ako áut? Ak áno, občianske združenie Tvorivý rozvoj vás pozýva na prvú jazdu cyklistov, ktorej štart je v piatok 13. júla o 18:30 spred plavárne na Bystrickej ceste.

Občianske združenie Tvorivý rozvoj, známe tiež ako odporca výstavby benzínky pred Hypernovou, zastrešuje a realizuje projekt Participatívny rozpočet, jednoduchšie povedané, snaží sa presadiť , aby istá časť mestského rozpočtu napĺňala predstavy angažovaných občanov. V rámci vnútorného členenia združeniakomunita Zelené mesto sa dohodla, že by bolo vhodné a potrebné zorganizovať sériu stretnutí priateľov cyklodopravy.

Jej zámerom bude poukázať na nedostatok cyklochodníkov v meste a vytvoriť tak priamo požiadavku na mestské zastupiteľstvo na financovanie tejto oblasti mestských služieb. Akciu, ktorá dostala pracovný názov „Je nás mnoho“, by chceli zrealizovať do konca septembra viackrát.

Zástupcovia komunity Zelené mesto oslovia viceprimátora Miroslava Zuberca, ktorého požiadajú o ďalšie verejné prerokovanie cyklochodníkov v Ružomberku. Predmetom rokovania by mali byť aj možnosti ich financovania priamo z mestského rozpočtu. V súvislosti s touto akciou oslovia aj ďalšie cyklo-skupiny, ktoré by mali záujem podieľať sa na vypracovávaní podkladov pre vybudovanie cyklochodníkov v meste (napr. Klub nadšencov amatérskej cyklistiky).

utopia.sk/life­ray/web/zivot­ne-prostredie/pr-ruzomberok/

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM